Ν. Βούτσης: Αφήσαμε έργο στη Βουλή

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΝ Κ. ΤΑΣΟΥΛΑ

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2019 15:05

ΑΘΗΝΑ

Την τελευταία του συνάντηση με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πριν αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο της Βουλής είχε ο Νίκος Βούτσης.

Οπως είπε όλες τις προηγούμενες μέρες είχε συνεχείς συναντήσεις με το νέο πρόεδρο της Βούλης Κώστα Τασούλα τον οποίο και ενημέρωσε διεξοδικά μαζί με τον ειδικό και γενικό γραμματέα της Βουλής για όλες τις λειτουργίες του κοινοβουλίου.

«Με τον κ.Τασούλα έτσι και αλλιώς είχαμε μια πολύ καλή σχέση. Όλη την εβδομάδα που πέρασε έξω από τα φώτα της δημοσιότητας κάναμε μία συστηματική συνεργασία με τους επικεφαλής όλων των υπηρεσιών της Βουλής, τον ενημερώσαμε για τα πάντα και θα είμαστε και θεσμικά μέσω της παρουσίας μας στην διάσκεψη των προέδρων κοντά του για τη δουλειά που θα κάνει από την Πέμπτη και ύστερα. Πιστεύω ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο μέγιστο βαθμό στο να συνεχιστεί το έργο που έχει γίνει στη Βουλή και να υπάρξουν και βελτιώσεις».

Όπως ανέφερε ο κ. Βούτσης ο νέος πρόεδρος της Βουλής μαζί με τους νέους αντιπροέδρους κοσμήτορες και γραμματείς θα είναι η πρώτη φορά που θα εκλεγούν με φανερή ονομαστική ψηφοφορία καθώς έχει αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής κατά τη διάρκεια της θητείας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Ο κ.Βούτσης αναφέρθηκε στο έργο που έκανε στο κοινοβούλιο όσο ήταν πρόεδρος της Βουλής και ξεχώρισε ως σημαντικές στιγμές το θέμα του φακέλου της Κύπρου, τις γερμανικές αποζημιώσεις και την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Είναι σημαντική παρακαταθήκη το ότι ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου μετά από πολλές δεκαετίες ήδη έχουν εκδοθεί επτά τόμοι. Και θα εκδίδονται σταθερά οι υπόλοιποι και τα επόμενα χρόνια σε συνεργασία και με το κοινοβούλιο της Κύπρου.

Αποφασίσαμε ακόμα για την δρομολόγηση των απαιτήσεων της ελληνικής πλευράς σε σχέση με τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ελήφθη η σχετική απόφαση, έγινε η ρηματική διακοίνωση από την ελληνική κυβέρνηση προς τη Γερμανία και πλέον και αυτή η υπόθεση έχει δρομολογηθεί».

ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ

Οσον αφορά στον ρόλο που θα έχει απο δω και πέρα ως τέως πρόεδρος της Βουλής ο κ. Βουτσης ανέφερε:

«Και με τις δικαιοδοσίες που δίνει ο κανονισμός της Βουλής στους πρώην προέδρους θα συνεχίσω να διαδραματίζω ένα πολιτικό ρόλο στο πλαίσιο της παράταξης με την οποία έχω εκλεγεί αρκετές φορές ως βουλευτής και για την οποία εργάζομαι και αγωνίζομαι και μέσα στη Βουλή και στην κοινωνία δηλαδή την παράταξη της αριστεράς».

ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΑΣΟΥΛΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τον Κώστα Τασούλα για πρόεδρο της Βουλής, είπε ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποκρούοντας, την «κατάντια της αντιΣΥΡΙΖΑ υστερίας», όπως υποστήριξε, σημείωσε χαρακτηριστικά «Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτή την ανόητη τακτική».

Οπως ξεκαθάρισε μάλιστα, προς επίρρωσιν ο κ. Τσίπρας «θα ψηφίσουμε σημερα για πρόεδρο της Βουλής τον προτεινόμενο από το πλειοψηφούν κόμμα, πόσο μάλλον όταν δεν έχουμε κάποια επιφύλαξη επί προσωπικού. Το ίδιο θα πράξουμε και για όσους άλλους αντιπροέδρους δεν έχουμε επιφύλαξη επί προσωπικού».

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πει «όχι» στην υποψηφιότητα του Χαράλαμπου Αθανασίου για τη θέση ενός εκ των αντιπροέδρων της Βουλής κατά την ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροέδρων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass