Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΔΕΧΟΤΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ

Πήρε εντολή κι αναζητά οικουμενική λύση

* «Μην με εμπλέκετε» απαντά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης * Συνάντηση χθες με Θεοδωράκη και σήμερα με Γεννηματά

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2015 0:40

ΑΘΗΝΑ

Τη διερευνητική εντολή για τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης παρέλαβε νωρίς χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Παραλαμβάνοντας την εντολή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «πρέπει να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα πριν προσφύγουμε στην έσχατη λύση για τις εκλογές» και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ραντεβού από την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για να διερευνηθεί αν με τα άλλα κόμματα θα μπορούσε να υπάρξει ψήφος εμπιστοσύνης ή ανοχής σε μια κυβέρνηση που θα εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Σημείωσε δε ότι θα μπορούσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης αυτής να προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν μπορεί να είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Μειμαράκης ανέφερε ότι θα καλέσει στο γραφείο του τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και την Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου να διερευνηθεί εξαντλητικά το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης από την παρούσα βουλή και να είναι οι εκλογές η έσχατη λύση. Μερικά σημεία των δηλώσεων του προέδρου της ΝΔ:

-όπως γνωρίζετε ο πρόεδρος μου έδωσε την τριήμερη εντολή

-θέλω να επισκεφθώ και την πρόεδρο της βουλής να την ρωτήσω για τη δύναμη των κομμάτων να την παροτρύνω να κάνει και αυτή επαφές με αρχηγούς κομμάτων να δούμε αν υπάρχει τρόπος από την παρούσα βουλή να αποφύγουμε εκλογική διαδικασία

-οι αρχηγοί των κομμάτων εκπροσωπούν το σύνολο των βουλευτών τους αλλά και οι βουλευτές πρέπει να έχουν άποψη

-ηδη έχουμε μια σοβαρή εξέλιξη. Ο Τσίπρας ενώ μιλούσε εξ ονόματος 149 βουλευτών δεν τους εκπροσωπούσε

-πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος το σκηνικό

-προσπαθούμε να βρούμε μια λύση, δεν είναι πρόσκληση σε αποστασία

-οφείλουμε με σύνεση και ψυχραιμία να βρούμε αυτές τις λύσεις

-κάλεσα τον πρωθυπουργό να εξηγήσει γιατί δεν πάει σε ψήφο εμπιστοσύνης

-στις προθέσεις μου είναι να τον καλέσω στο γραφείο μου να συζητήσουμε για κυβέρνηση από την παρούσα βουλή όσο και για το τι θα κάνει μετά τις εκλογές

-τον κ. Δραγασάκη τον είπα γιατί είναι αντιπρόεδρος, είναι σοβαρός, μπορεί να τον εμπιστευτεί είναι συνεργάσιμος και συνεννοήσιμος. Αν ο κ. Τσίπρας δεν τον εμπιστεύεται, θα τον καλέσω στο γραφείο μου να μου πει ποιον θέλει.

-Είναι στο μικροσκόπιο όλων μας και να προσέχει πολύ, θα διερευνηθούν όλα.

-Οφείλουμε να βρούμε την λιγότερο επώδυνη λύση

-με σύνεση, με τις διαφορές μας σε ένταση αλλά μπορούμε να συζητάμε μπορούμε και να πετύχουμε τη μεγάλη συνεννόηση.

ΟΧΙ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ

Με ένα κατηγορηματικό «όχι» ο Γιάννης Δραγασάκης απάντησε αρνητικά στην πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλάβει την θέση του οικουμενικού πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε η Νέα Δημοκρατία.

Με ανάρτηση του στο Twitter ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως αυτή η πρόταση από πλευράς ΝΔ εξυπηρετεί κάποιους στόχους.

«Κατανοώ ότι υπηρετεί κάποιους στόχους τακτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», έγραψε πιο συγκεκριμένα ο κ. Δραγασάκης και συνέχισε: «Θα ήθελα να τον παρακαλέσω, στο όνομα της αμοιβαίας εκτίμησής μας, να μη με εμπλέκει σε ρόλους και σχέδια που και ο ίδιος πολύ καλά γνωρίζει ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να αποδεχθώ».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο γραφείο του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής.

Εξερχόμενος από τη Βουλή ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι είναι αδύνατο να υπάρξει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή και ότι μόλις τα περιθώρια εξαντληθούν θα πρέπει η χώρα να πάει σε εκλογές. Παράλληλα, είπε ότι το Ποτάμι θα είναι ανοιχτό σε συνεργασίες.

Σημείωσε ότι χρειάζεται πνεύμα συνεννόησης και ότι ανάλογα με την ψήφο θα πρέπει να διαμορφωθούν μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες.

Πρόσθεσε ότι το Ποτάμι είναι υπέρ της διεξαγωγής εκλογών το συντομότερο δυνατόν, με σεβασμό στους κοινοβουλευτικούς κανόνες.

«Κοινή εκτίμηση είναι πως θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τις εκλογές, και να συνεχίσει η κυβέρνηση τη θητεία της μέχρι να σταθεροποιηθεί η οικονομία στα τέλη του χρόνου ή στις αρχές του άλλου» είπε μετά τη συνάντηση με τον κ. Μεϊμαράκη.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του κ. Μεϊμαράκη να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είπε: «Θα μου επιτρέψετε να μην γνωρίζω τι είπε η κ. Κωνσταντοπούλου. Είναι καιρός που θεωρώ ότι αυτά που λέει εκφράζουν το δικό της ψυχισμό και όχι κάποια πολιτική άποψη».

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ

Νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του άτυπου πολιτικού συμβουλίου υπό τον Β.Μεϊμαράκη στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε η στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο κ. Μεϊμαράκης έχει δηλώσει ότι θα αξιοποιήσει την διερευνητική εντολή που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς θεωρεί ότι στην παρούσα φάση οι εκλογές δεν βοηθούν σε τίποτα.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα, κάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να συναντηθεί με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass