Τελετή ταφής οστών του ήρωα αντιστράτηγου Γ. Κατσάνη

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2020 16:46

Με τιμές εν ενεργεία στρατηγού και σε κλίμα συγκίνησης και έντονης συναισθηματικής φόρτισης τελέσθηκε το Σάββατο ο ενταφιασμός των λειψάνων του Έλληνα αγωνιστή της Κύπρου αντιστράτηγου Γεωργίου Κατσάνη, ο οποίος ως διοικητής της 33ης Μοίρας Καταδρομών έπεσε από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή σε μάχη στο Κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνος, στην Κύπρο, κατά την εισβολή των Τούρκων στις 21 Ιουλίου του 1974.

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας και ο ενταφιασμός έγινε στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο Σιδηροκάστρου.

Στην τελετή παρέστησαν οι συγγενείς του πεσόντα, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή, ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θεόδωρος Καράογλου, ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Κυριάκος Α. Κενεβέζος, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Λαλούσης Χαράλαμπος, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ανώτατοι εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί, εκπρόσωποι των Αρχών της περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κύπριοι συμπολεμιστές του, οι οποίοι ταξίδεψαν από την Κύπρο για την τελετή και πλήθος κόσμου.

Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων εκπροσώπησε ο πρόεδρός της Δημήτριος Γεωργάκης. Η γεμάτη συγκίνηση τελετή έκλεισε με την παράδοση στην σύζυγό του κ. Εριφύλη Κατσάνη, του Ξίφους του Ήρωα, της Κυπριακής και της Ελληνικής Σημαίας, ενώ συμπολεμιστής του έριξε χώμα από το σημείο όπου βρέθηκαν τα οστά του στην Κύπρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass