Οικονομική ενίσχυση του έντυπου Τύπου

Ορίζεται γνωμοδοτική επιτροπή από πρόσωπα «εγνωσμένου κύρους» και μέλη δημοσιογραφικών και εκδοτικών ενώσεων

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2020 20:21

ΑΘΗΝΑ
Επαναφέρει η κυβέρνηση το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης του έντυπου Τύπου, με άρθρο που περιέχεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο και κατατέθηκε στην Βουλή.

Η οικονομική ενίσχυση των εντύπων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου θα εποπτεύεται από επιτροπή αποτελούμενη από πρόσωπα «εγνωσμένου κύρους» και μέλη των δημοσιογραφικών και εκδοτικών ενώσεων. Οι λεπτομερείς όροι παραπέμπονται σε υπουργική απόφαση που θα συνυπογράφουν ο Στέλιος Πέτσας και ο Χρήστος Σταϊκούρας ως συναρμόδιοι υπουργοί για θέματα ΜΜΕ και Οικονομικών.


ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου η επιτροπή θα μπορεί να έχει από 5 έως και 7 μέλη. Αυτά θα προέρχονται από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας και τις άλλες ενώσεις καθώς και από τους εκπροσώπους των ενώσεων των εφημερίδων. Επίσης θα μετέχουν «πρόσωπα εγνωσμένου κύρους με εμπειρία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης». Με βάση τις διατάξεις έργο της επιτροπής θα είναι «η διατύπωση απλής γνώμης για την πλήρωση των προϋποθέσεων υπαγωγής των επιχειρήσεων στα προγράμματα χρηματοδότησης στην βάση ειδικότερων κριτηρίων που αποσκοπούν στην αξιολόγηση των εντύπων, ιδίως ως προς την τήρηση της δημοσιογραφικής ηθικής και δεοντολογίας όπως προσδιορίζονται στους σχετικούς κώδικες επαγγελματικής ηθικής και δεοντολογίας».
Επίσης στο νομοσχέδιο ορίζεται πως «με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό στον οποίον έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης καθορίζονται οι κατηγορίες των επιχειρήσεων που μπορούν να υπαχθούν στα προγράμματα χρηματοδότησης, οι όροι και οι προϋποθέσεις υπαγωγής, ο έλεγχος και οι διοικητικές κυρώσεις οι οποίες μπορούν να ανέλθουν μέχρι και τους ύψους της ενίσχυσης και πάντως ανάλογα με την βαρύτητα της παράβασης». Θυμίζουμε ότι προ καιρού η διαδικασία ενίσχυσης του Τύπου είχε ανασταλεί με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε για την ενίσχυση της εφημερίδας «Μακελειό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass