Ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2020 18:16

Τσίκνισαν, γλέντησαν με αλκοόλ και αποβλήθηκαν

«ΚΑΜΠΑΝΑ» ΣΕ 18 ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Με αποβολή και μη συμμετοχή στις εκδρομές τιμωρήθηκαν και οι 18 μαθητές του 1ου Γυμνασίου της Ιεράπετρας καθώς κατανάλωσαν αλκοόλ εντός του σχολείου την ημέρα της Τσικνοπέμπτης.

Μιλώντας στο «Ράδιο Λασίθι» για το θέμα το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε ορισμένους γονείς για τους χειρισμούς που έγιναν ο διευθυντής του σχολείου κ. Περαντώνης, ανέφερε ότι ο Σύλλογος Γονέων είχε κάνει αίτημα για να γίνει εκδήλωση την ημέρα της Τσικνοπέμπτης κάτι που τόσο ο ίδιος όσο και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου δεν είδε με θετικό μάτι αφού και στο παρελθόν είχαν συμβεί περιστατικά με μαθητές να καταναλώνουν αλκοόλ.

Τελικά όμως μετά από πίεση τόσο κάποιων γονέων όσο και μαθητών αποφασίστηκε να γίνουν 3 ώρες μάθημα και στη συνέχεια να οργανωθεί μια εκδήλωση με τον διευθυντή να δίνει το ελεύθερο στα παιδιά να φέρουν αναψυκτικά, και διάφορα σνακ, να φέρουν τη μουσική που θέλουν, και τους γονείς να αναλαμβάνουν τα ψησίματα.

Ωστόσο, όπως έγινε αντιληπτό, από γείτονα που βρήκε πεταμένο μπουκάλι έξω από το σχολείο, πως κάποιοι μαθητές είχαν φέρει μαζί τους αλκοόλ και συγκεκριμένα τέσσερα μπουκάλια και κάποια άλλα πιο ελαφρά αλκοολούχα.

Το περιστατικό οδήγησε στη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων όπου οι μαθητές του συγκεκριμένου τμήματος και κάποιοι από ένα άλλο κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις.   Κάποιοι μαθητές διαχώρισαν τη θέση τους, είπαν πως δεν πλήρωσαν για τα ποτά και δεν συμμετείχαν, και αυτοί δεν είχαν καμιά συνέπεια.

Έτσι αποφασίστηκε 15 μαθητές από το συγκριμένο τμήμα και 3 άλλοι μαθητές, να αποβληθούν για μέρα, να μην συμμετάσχουν σε πολυήμερες εκδρομές, αλλά και να κάνουν κάποιες παιδαγωγικές εργασίες που έχουν να κάνουν με αλκοόλ.

Το περιστατικό έφερε αντιδράσεις σε γονείς με κάποιους να υποστηρίζουν πως κάποιοι μαθητές αποβλήθηκαν άδικα, ενώ παράλληλα παράπονα γίνονται για το γεγονός ότι ο διευθυντής ανακοίνωσε από τα μεγάφωνα του σχολείου όλα τα ονόματα των μαθητών του τμήματος, είτε συμμετείχαν ή όχι.

Όπως είπε ο κ. Περαντώνης η κίνησή του αυτή ίσως ήταν υπερβολική, όμως από τη στιγμή που οι μαθητές δεν έλεγαν ποιοι ακριβώς συμμετείχαν έκρινε πως έπρεπε να το κάνει γνωστό για τον παραδειγματισμό όλων.

 

Περιμένοντας τον κορονοϊό…

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ * ΕΥΓΕ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ

ΑΘΗΝΑ

Εντείνεται η παγκόσμια ανησυχία, μετά τη ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού σε χώρες εκτός Κίνας, μεταξύ αυτών και η γειτονική Ιταλία. Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν αναστολή λειτουργίας σχολείων, περιορισμό της κυκλοφορίας των μέσων μεταφοράς και αναγκαστική διάθεση στο δημόσιο κλινών και ΜΕΘ.

Πάντως αρνητικός στον κοροναϊό βρέθηκε ο ναυτικός που νοσηλευόταν σε απομόνωση στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ενώ παραμένει ο συναγερμός για τα ύποπτα κρούσματα σε Παίδων και Αττικό. Την ίδια ώρα, οι ειδικοί χτυπούν «καμπανάκι» κινδύνου, εκτιμώντας ότι ο νέος κοροναϊός θα έρει πολύ σύντομα στην Ελλάδα.

«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ»

Οι ειδικοί χτυπούν «καμπανάκι» κινδύνου, εκτιμώντας ότι ο νέος κοροναϊός βρίσκεται προ των πυλών της χώρας μας. Μάλιστα ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος – Κακολύρης, παθολόγος – λοιμωξιολόγος δηλώνει βέβαιος ότι ο ιός θα «χτυπήσει» πολύ σύντομα και την Ελλάδα.

Μιλώντας στο Sputnik, ανάφερε χαρακτηριστικά ότι: «Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το πότε θα έρθει ο κορονοϊός στη χώρα μας.

Μπορεί κι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, να έρθει περιστατικό. Δεν υπάρχει δυνατότητα πρόβλεψης του πότε, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα έρθει κάποια στιγμή, όπως έπληξε και την Ιταλία.

Υπολογίζουμε ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχουμε περιστατικό».

Όπως υπογράμμισε ο κύριος Γαργαλιάνος, επειδή ο νέος κορονοϊός δε δίνει συμπτώματα που να τον ξεχωρίζουν από τη γρίπη, αυτό που εξετάζεται πρωτίστως είναι το επιδημιολογικό ιστορικό ενός ασθενούς, τουλάχιστον μέχρι να επιβεβαιωθεί το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να νοσήσουν εκτός από τις ευάλωτες ομάδας και υγιή άτομα. «Δεν μπορεί να καθοριστεί εκ των προτέρων η πορεία που θα έχει η νόσος στο υγιές άτομο. Μπορεί να νοσήσουν βαριά και υγιείς άνθρωποι, χωρίς να μπορούμε να αποκλείσουμε ούτε το ενδεχόμενο της κατάληξης», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων.

ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ

Ήδη η  κυβέρνηση ανακοίνωσε την έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την αναστολή λειτουργίας σχολείων, τον περιορισμό της κυκλοφορίας των μέσων μεταφοράς καθώς και την επίταξη κλινών και ΜΕΘ.

Η ΠΝΠ περιλαμβάνει πέντε άρθρα και μεταξύ άλλων καλύπτει θέματα όπως  επιβολή προληπτικών ελέγχων σε λιμάνια, αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, ιδίως εκεί όπου υπάρχει σύνδεση με χώρες που έχουν υψηλή επικινδυνότητα. Επίσης θα παρθούν ανάλογα μέτρα για χώρους μαζικής συνάθροισης κοινού όπως σχολεία, εκκλησίες κ.α.

Τα μέτρα θα αναπτύσσονται ανάλογα με την εξέλιξη του κοροναϊού σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η επιβολή προληπτικών ελέγχων σε σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα, ο προσωρινός περιορισμός των συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου, η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας σχολείων, δημόσιων υπηρεσιών και γενικά περίκλειστων χώρων συνάθροισης κοινού, ο περιορισμός της κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς.

Προβλέπεται επίσης η δυνατότητα μετακίνησης υγιειονομικού προσωπικού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν εμφάνισης κρουσμάτων κοροναϊού, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων.

Σύμφωνα με την ΠΝΠ, υπάρχει μέριμνα αναγκαστικής διάθεσης στο Δημόσιο, κλινών και ΜΕΘ ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, ξενοδοχείων κλπ.

ΕΥΓΕ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Τη στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα του κοροναϊκού εξήρε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου με τίτλο «Πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας - Ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας» από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

«Χαιρετίζω τη στάση σοβαρότητας, εγκράτειας και υπευθυνότητας, με την οποία η μείζονα αντιπολίτευση τοποθετείται στο συγκεκριμένο θέμα», ανέφερε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος κάλεσε για ακόμη μία φορά τους πολίτες να ακούνε μόνο τους ειδικούς λοιμωξιολόγους και γιατρούς και όχι ό,τι κυκλοφορεί γενικώς, διότι, όπως είπε, κυκλοφορούν και ψευδείς ειδήσεις.

Ο υπουργός σημείωσε ότι όσο πλησιάζει γεωγραφικά ο ιός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να έρθει και στην Ελλάδα, ωστόσο επισήμανε πως οι αρμόδιοι φορείς, όπως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, βρίσκονται σε συνεργασία.

Εξάλλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, χαιρέτισε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να συγκροτήσει την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

 

Ούτε ο μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση» γνωρίζει για τον Παπαγγελόπουλο

ΕΠΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗ «NOVARTIS» ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΑΘΗΝΑ

Η προστατευόμενη μάρτυρας με την κωδική ονομασία “Αικατερίνη Κελέση” που βρέθηκε χθες στη ΓΑΔΑ, φέρεται να δίνει την ίδια απάντηση στις ερωτήσεις των μελών της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. «Η κλήτευσή μου έγινε για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Δεν γνωρίζω τίποτα γι’ αυτό που ερευνάτε. Για την υπόθεση Novartis ισχύουν όσα έχω πει, και θα καταθέσω γι’ αυτή όταν κληθώ στο δικαστήριο» απαντά ο/η “Αικατερίνη Κελέση”.

Στη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου, πώς αισθάνθηκε όταν είδε τον Παναγιώτη Πικραμμένο να δακρύζει λόγω της κατάθεσής της, φέρεται να απάντησε ότι αυτό δεν σχετίζεται με την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Όπως και ο/η προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» έτσι και ο/η «Αικατερίνη Κελέση» κατέθετε μόνο με ηχητικά μέσα μετάδοσης στην αντιπροσωπεία της προανακτική επιτροπής και με αλλοίωση της φωνής της, χωρίς εικόνα.

Η «Αικατερίνη Κελέση» έχει καταθέσει συνολικά 8 φορές στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Έχει υποδείξει ως χρηματισθέντες, από τον Κωνσταντίνο Φρουζή, δύο πρώην πρωθυπουργούς τους Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο, αλλά και τους Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη, Γιάννη Στουρνάρα, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμά.

Ο/η προστατευόμενος μάρτυρας έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς ότι οι μίζες προέρχονταν από τον λογαριασμό της εταιρείας, και ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής, αφού τα «ξέπλενε» με διάφορους τρόπους, τα παρέδιδε σε δεσμίδες χαρτονομισμάτων με πορτοκαλί ταινίες, μέσα σε φακέλους κίτρινους και μέσα σε βαλίτσες τύπου τρόλεϊ.

Η «Αικατερίνη Κελέση» έχει πει ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής είχε πάντα στη διάθεσή του μεγάλα χρηματικά ποσά, πριν τις συναντήσεις του με πολιτικούς και λοιπούς αξιωματούχους από τον χώρο του φαρμάκου, τα οποία πάντα μετέφερε μαζί του στις συναντήσεις αυτές και τους τα παρέδιδε. Όμως ουδεμία φορά ήταν η ίδια αυτόπτης μάρτυρας παράνομης πληρωμής.

Ο «ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ»

Επί 8 ώρες ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» απαντούσε στις ερωτήσεις του κλιμακίου της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης στη ΓΑΔΑ. Η κατάθεση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Ως προς το αντικείμενο της επιτροπής, δηλαδή την διενεργούμενη έρευνα για τυχόν «σκευωρία», ο «Μάξιμος Σαράφης» κατέθεσε ότι «δεν γνωρίζει κανέναν Παπαγγελόπουλο», «δεν του ασκήθηκε καμία πίεση ή καθοδήγηση ή παρότρυνση», «όσα κατέθεσε τα γνωρίζει, ως εργαζόμενος, εκ των έσω της Novartis Hellas», «αυτοβούλως και μετά από πολύ περίσκεψη, αποφάσισε να ενταχθεί σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα».

«ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ»

Το μεγαλύτερο μέρος των ερωτήσεων που δέχθηκε ο «Μάξιμος Σαράφης» αφορούσε όσα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, για τις παράνομες πληρωμές της Novartis σε κρατικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους, προκειμένου η εταιρεία να τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης. Σε καμία από τις πληρωμές αυτές δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Πως γνώριζε όμως για παράνομες πληρωμές και μίζες; Σύμφωνα με ορισμένες πηγές της επιτροπής, ο «Μάξιμος Σαράφης», στην κατάθεση του στη ΓΑΔΑ είπε ότι τις έχει «πιθανολογήσει» και επικαλέστηκε «φήμες». Σύμφωνα με άλλες πηγές, τις παράνομες πληρωμές τις είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο πρώην Αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής, ενώπιον του «Μάξιμου Σαράφη» και ενώπιον και άλλων στελεχών της εταιρείας, σε συσκέψεις για τον οδικό χάρτη των κινήσεων της Novartis Hellas.

Για τις παράνομες αυτές πληρωμές, ο «Μάξιμος Σαράφης» επικαλέστηκε «mails, έγγραφα ακόμη και βιντεοσκοπημένες ομιλίες του Κωνσταντίνου Φρουζή σε στελέχη της εταιρείας».

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε αν δέχεται κατ΄αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα Νικόλαο Μανιαδάκη, τον πρώην υπεύθυνο επικοινωνίας της Novartis Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη και τον εκδότη -διαφημιστή Εμμανουήλ Βουλκίδη. Αρνήθηκε και τις τρεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass