Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2020 22:31

Aρση ασυλίας για Συρίγο, Βλάση

ΑΘΗΝΑ

Δεκτά έγιναν από την ολομέλεια της Βουλής τα αιτήματα των δικαστικών αρχών για άρση ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ Κ. Βλάση και Αγγ. Συρίγου. Για τον κ. Βλάση το αίτημα αφορούσε "αδίκημα ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθηση", ενώ

για τον κ. Συρίγο "για το κακούργημα της απιστίας στρεφομένης αμέσως κατά του νομικού προσώπου του Ελληνικού Δημοσίου". Τοποθετούμενος, ο κ. Συρίγος ζήτησε να αρθεί η ασυλία του προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεσή του. Όπως είπε, η υπόθεση ανάγεται στο 2005 και αφορά στη γνωμοδοτική συμμετοχή του σε υπόθεση διάθεσης ποσού 25 εκατ. ευρώ, από το υπ. Εξωτερικών, για κατασκευή σχολείων στη Σρι Λάνκα, η οποία επλήγη από φυσική καταστροφή. "Το βασικό ερώτημα είναι για ποιο λόγο τα στοιχεία απεστάλησαν στον Εισαγγελέα το 2016; Διότι η τότε ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών αποφάσισε να βρει σκάνδαλα" είπε ο κ. Συρίγος. Ο κ. Βλάσης δεν τοποθετήθηκε στην ολομέλεια. Στην ψηφοφορία για τον κ. Βλάση καταγράφηκαν 163 «Ναι» και 3 «Όχι», σε σύνολο 166 παρόντων βουλευτών. Στην ψηφοφορία για τον κ. Συρίγο καταγράφηκαν 148 «Ναι» και 4 «Όχι», επί 152 παρόντων βουλευτών.

 

Φυλάκιση 18 μηνών σε υπάλληλο Νοσοκομείου για φακελάκι

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σε φυλάκιση 18 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε υπάλληλος του νοσοκομείου Κιλκίς, η οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία, ύστερα από καταγγελία ότι απαίτησε «φακελάκι» 500 ευρώ προκειμένου να μεσολαβήσει για την τακτοποίηση θέμα διοικητικής φύσης για λογαριασμό ασθενούς. Η ίδια, απολογούμενη ενώπιον του Πλημμελειοδικείου Κιλκίς, αρνήθηκε την κατηγορία που της αποδόθηκε, ισχυριζόμενη ότι επρόκειτο για επιστρεφόμενα δανεικά από προηγούμενη συναλλαγή με τον καταγγέλλοντα. Δεν έπεισε όμως τους δικαστές που την έκριναν ένοχη. Κατά της απόφασης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από καταγγελία που έκανε συγγενικό πρόσωπο του ασθενούς στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κατηγορούμενη υπάλληλος, με διοικητικό πόστο στο νοσοκομείο, υποσχέθηκε πως είναι σε θέση να μεσολαβήσει στη χορήγηση ιατρικής βεβαίωσης σε ασθενή, έτσι ώστε να συνεχίσει την νοσηλεία του σε κέντρο αποκατάστασης. Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, αναφερόμενη στο οικονομικό αντάλλαγμα φέρεται να μιλούσε για «πέντε μπύρες». Κατόπιν της καταγγελίας, προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα και κατά την παραλαβή τους από την κατηγορούμενη επενέβησαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. που την συνέλαβαν με την κατηγορία της «εμπορίας επιρροής - μεσάζοντες».

 

Ανακαλούνται παρτίδες του «Apotel»

ΑΘΗΝΑ

Την ανάκληση των παρτίδων 19-006 (ημερ. λήξης 04/2022) και 19-009 (ημερ. λήξης 07/2022) του φαρμακευτικού προϊόντος APOTEL EF.TAB 500MG/TAB, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Αναφέρει ότι, κατά τον εργαστηριακό έλεγχο, βρέθηκε ότι η μεν 19-006 είναι μη κανονική ως προς το μακροσκοπικό έλεγχο της στοιχειώδους συσκευασίας και δεν συμφωνεί με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς τον έλεγχο μέσης μάζας, η δε 19-009 δεν συμφωνεί με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς τον έλεγχο μέσης μάζας. Η εταιρεία UNI-PHARMA οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, σημειώνει ο ΕΟΦ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass