Ν. Βούτσης: Στη Λέσβο δρουν ομάδες παρακρατικών, παραστρατιωτικών

Κάποιοι πολίτες πήραν τα όπλα και το παίζουν σερίφηδες, δήλωσε ο Ευάγ. Αποστολάκης

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2020 17:35

ΑΘΗΝΑ
Στην κυβέρνηση έριξε ευθύνες για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Λέσβο και στα άλλα νησιά, ο Νίκος Βούτσης.


Σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συναντήσεις που είχαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Νίκος Βούτσης σημείωσε πως «η κυβέρνηση είναι πολιτικά υπεύθυνη για όσα συμβαίνουν στο νησί». Και σημείωσε πως πλέον «υπάρχει ανάγκη υπεράσπισης της Δημοκρατίας από σειρά έκνομων ενεργειών».
Όπως είπε «στη Μυτιλήνη δρουν ομάδες παρακρατικών, παραστρατιωτικών και παραθεσμικών που καμία σχέση δεν έχουν ούτε με την Αστυνομία ούτε προφανώς και με την Εθνοφυλακή. Δρουν σε βάρος απλών πολιτών ελέγχοντάς τους στο δρόμο, εμποδίζοντας την ελεύθερη επικοινωνία και συγκοινωνία, εκφοβίζοντας. Χτυπάνε δημοσιογράφους, εργαζόμενους σε μη Κυβερνητικές οργανώσεις δρουν παρακρατικά παραστρατιωτικά παραθεσμικά».
Ο κ. Βούτσης ανέφερε όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιμένει να καλύπτει τους παρακρατικούς, παρασταρατιωτικούς και παραθεσμικούς μηχανισμούς που έχουν δημιουργηθεί υποστηρίζοντας πως τα όσα συμβαίνουν είναι έργο μονάδων εθνοφυλακής. Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση. Καμπάνα κινδύνου για την έννομη τάξη και Δημοκρατία στο νησί». Επανέλαβε τέλος, τις ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα Ελληνικά σύνορα.
Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Γιάννης Ραγκούσης, σημείωσε πως «από τη στιγμή που δεν έχει καν ξεκινήσει η διαδικασία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ζητήσει μετεγκατάσταση προσφύγων στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικρατεί στο μυαλό των κυβερνώντων το συμφέρον της Ουγγαρίας και της Αυστρίας, των ομοϊδεατών του κ. Μητσοτάκη και όχι το συμφέρον της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως επίσημα λένε».
Ο Πάνος Λάμπρου -μέλος της Πολιτικής Γραμματείας- τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει τίποτα άλλο αυτή της στιγμή από το να υπερασπίζεται τη νομιμότητα» ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση την παραβιάζει.
Ενώ ο κ. Γιάννης Μπουρνούς βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην «αποδοχή της Κυβέρνησης έναντι 700 εκατομμυρίων ευρώ να μετατραπεί η Λέσβος, τα νησιά και όλη η Ελλάδα σε φυλακή της Ευρώπης για χιλιάδες πρόσφυγες. Όπως σημείωσε απαιτείται άμεσα να ζητηθεί η σύγκληση Συμβουλίου Κορυφής και να γίνει κατανοητό ότι θα υπάρχει βέτο της Ελλάδας σε αποφάσεις που απαιτείται ομοφωνία έως ότου εκπονηθεί και εφαρμοστεί πρόγραμμα διανομής του ζητήματος ισομερώς σε όλη την Ευρώπη». Ο κ. Μπουρνούς ζήτησε ακόμα την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου που επιτάσσει εκτάσεις προκειμένου να κατασκευασθούν νέες κλειστές δομές στα νησιά.

 

«ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΕΡΙΦΗΔΕΣ»
Την ανησυχία του για την εμπλοκή ένοπλων ομάδων στα μέτρα φύλαξης των συνόρων στον Έβρο εξέφρασε ο πρώην υπουργός Άμυνας και Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, στην εκπομπή «Αποτύπωμα» του ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.
«Ανησυχώ για την εμπλοκή των πολιτών στα μέτρα φύλαξης των συνόρων. Δεν είναι εκπαιδευμένοι και δεν ξέρουν. Προσπαθούν κάποιοι να το παίξουν σερίφηδες και αυτό πρέπει να ελεγχθεί πριν γίνει κάποιο ατύχημα» τόνισε ο κ. Αποστολάκης και συμπλήρωσε πως: «δεν ξέρω αν το κάνουν από υπερβάλλοντα ζήλο ή από ιδεολογικά κίνητρα αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως άμεσα θα πρέπει να ελεγχθούν και να περιοριστεί η δράση τους».
Από την πλευρά του ο διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης τόνισε: «Η Τουρκία θέλει να έχει μια μόνιμη πηγή πίεσης και έντασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Το πρόβλημα είναι πως η Τουρκία τους οδηγεί στα σύνορα, η Ελλάδα τους σταματά και άρα αυτοί οι άνθρωποι πάνω στην απελπισία τους θεωρούν πως η Ελλάδα είναι το πρόβλημά τους γιατί αυτή τους σταματάει προς την Ευρώπη. Φοβάμαι μην προχωρήσουν σε απονενοημένα διαβήματα πάνω στην απελπισία τους».

 

 

ΚΚΕ: Ενθαρρύνουν ακροδεξιούς τα σχέδια για ξερονήσια…

ΑΘΗΝΑ
Επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή δηλώσεις υπουργών της αναφορικά με την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε ακατοίκητα νησιά εξαπολύει το ΚΚΕ. «Οι δηλώσεις υπουργών της ΝΔ που ανασύρουν, από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας, σχέδια για εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε ακατοίκητα νησιά, όχι μόνο υπηρετούν τον σχεδιασμό της ΕΕ για εγκλωβισμό αυτών των ανθρώπων στη χώρα μας, αλλά και ενθαρρύνουν ακροδεξιές ομάδες και δράσεις που εμφανίζονται στα νησιά και στον Έβρο» επισημαίνει το ΚΚΕ όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να συναντήσουν την καθολική αντίδραση του ελληνικού λαού» υπογραμμίζει το ΚΚΕ στο σχόλιό του για τα «περί εγκατάστασης προσφύγων» σε ακατοίκητα νησιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass