Κραυγή αγωνίας από τις κοινωνικές δομές των ΟΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 03 Απρ 2020 15:28

Για το ελλιπές πλαίσιο λειτουργίας εν μέσω πανδημίας των Κοινωνικών Δομών των ΟΤΑ (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο, Υπνωτήριο Αστέγων και Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων) κατέθεσε ερώτηση η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση "Δεδομένης της κρίσιμης κατάστασης που επικρατεί παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας, με την έξαρση της πανδημίας του Covid-19, οι εργαζόμενοι των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών, των Κέντρων Κοινότητας, αλλά και των Δομών Αστέγων έχουν αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια υποστήριξης των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Το πρόβλημα, ωστόσο, επιτείνεται από το γεγονός ότι όπου δεν υπάρχει η Δομή του «Βοήθεια στο Σπίτι», εργαζόμενοι από τα «Κέντρα Κοινότητας» και τις «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών» έχουν αναλάβει κατά κύριο λόγο ή και αποκλειστικά, τη στελέχωση και λειτουργία άτυπων αντίστοιχων μονάδων, ώστε να καλυφθεί το κενό εξαιτίας της μη λειτουργίας του προγράμματος".

Η βουλευτής Λάρισας τονίζει το γεγονός πως σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Υπουργείο Εσωτερικών γίνεται φανερή, ιδίως από τη στιγμή που ενώ τις τελευταίες μέρες ανακοινώνονται γενικά μέτρα πρόληψης, δεν λαμβάνεται υπόψη η απαιτούμενη εξειδίκευση που απαιτείται για τη λειτουργία των δομών που εξυπηρετούν αποκλειστικά ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Και η βουλευτής καταλήγει: "Περαιτέρω, έρχονται στο φως προβλήματα δυσλειτουργίας που έχουν να κάνουν με την υποστελέχωση των κεντρικών κοινωνικών υπηρεσιών των ΟΤΑ, προβλήματα χορήγησης αδειών ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους της κατηγορίας ΙΔΟΧ, που έχει ως αποτέλεσμα εργαζόμενοι χωρίς εργασιακή ασφάλεια να επωμίζονται δυσανάλογο βάρος και ευθύνες, ελλείψεων στις στεγαστικές δομές, που κινδυνεύουν να μετατραπούν σε «υγειονομικές βόμβες», όπως βέβαια και της συνηθισμένης πλέον έλλειψης σε απαιτούμενα μέσα προστασίας για τους εργαζόμενους".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass