Παρουσία εισαγγελέα η νεκροψία 27χρονου που είχε καταγγείλει ξυλοδαρμό

Μετά από αίτημα του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. στον Βόλο

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2020 10:07

ΑΘΗΝΑ
Παρουσία εισαγγελέα διενεργείται, μετά από αίτημα του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., η νεκροψία και νεκροτομή στη σορό 27χρονου ακτιβιστή από τον Βόλο, που είχε καταγγείλει ξυλοδαρμό από αστυνομικούς. Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «Σεβόμενοι

τη μνήμη του νεκρού παιδιού και τη θλίψη της οικογένειάς του, δεν θα επεκταθούμε στο θέμα πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες». Ο 27χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο κέντρο του Βόλου από τη μητέρα του, αργά το απόγευμα της Δευτέρας. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έσπευσαν δεν κατάφεραν να τον βοηθήσουν, καθώς ο νεαρός δεν είχε τις αισθήσεις του.
Η εγκληματική ενέργεια αποκλείσθηκε από τους αστυνομικούς που ενημερώθηκαν από τους οικείους του θύματος και έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στο σπίτι της οικογένειας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, χαρακτήρισε αθλιότητες και ασύστολα ψεύδη όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για σύνδεση του θανάτου του νεαρού με την καταγγελία ξυλοδαρμού του.
ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ
Πριν από έναν μήνα, ο άτυχος νεαρός ακτιβιστής είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης συμπαράστασης στους συλληφθέντες της διαδήλωσης που έγινε στις 13 Ιουνίου, κατά της καύσης σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge και της δημιουργίας εργοστασίου SRF από τον Δήμο Βόλου. Το περιστατικό είχε καταγράψει με την κάμερα κινητού τηλεφώνου αυτόπτης μάρτυρας.
Τότε, γνωστοποιώντας το θέμα, η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου ανέφερε: «Ο νεαρός χτυπήθηκε άγρια μπροστά στα μάτια περαστικών στο κέντρο του Βόλου και οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Μέσα στο αμάξι που τον μετέφερε σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα του οι αστυνομικοί συνέχιζαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Το ξύλο συνεχίστηκε στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης, όπως και οι βωμολοχίες. Τον χτύπησαν αλύπητα σπάζοντας τα πλευρά του μέχρι το σημείο ο νεαρός να φωνάζει «δεν μπορώ να αναπνεύσω».
Ο ίδιος ο Βασίλης λίγες μέρες αργότερα είχε κάνει ανάρτηση λέγοντας πως ζωτικά του όργανα έχουν υποστεί κακώσεις, αλλά η κατάστασή του βελτιώνεται. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής συσχετισμός με τα όσα είχε καταγγείλει, με την αστυνομία να έχει παραγγείλει νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ
«Σε αντίθεση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ουσιαστικά έσπευσε να προκαταλάβει το πόρισμα των ιατροδικαστών, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν έκανε, ουδεμία επίσημη δήλωση για τον τραγικό θάνατο του 27χρονου νέου στον Βόλο, περιμένοντας τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που διενεργούν οι αρμόδιες αρχές», σημειώνει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.
Και συμπληρώνει: «Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών θα τοποθετηθούμε. Προφανώς στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Κατανοητοί οι λόγοι. Παρά τη γενικευμένη κατακραυγή για τον Χουντονόμο τους, συνεχίζουν να πορεύονται στον κατήφορο ενός νεογκεμπελικού τύπου προπαγάνδας. Διαρκώς κατασκευάζουν προβοκάτσιες εναντίον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με στόχο τη συκοφάντηση. Και αυτήν τη φορά θα αποτύχουν οικτρά».
*Σε ανακοίνωσή του για το θέμα το υπ. Προστασίας του Πολίτη αναφέρει: «Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία. Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι. Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από τη νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί. Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στη θλίψη τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass