Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2020 10:10

Κατήγγειλαν πυρπόληση αυτοκινήτου πρώην αρχιφύλακα
ΑΘΗΝΑ
Μία σοβαρή ανακοίνωση - καταγγελία δημοσιοποίησε η Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Φυλακών Δομοκού, με αφορμή τον πυρπολισμό του αυτοκινήτου τον πρώην αρχιφύλακα των Φυλακών Γιώργου Γκίζα στην πυλωτή του σπιτιού του στη Λαμία.


Όπως περιγράφουν κάποιους ενοχλεί που κάνουν καλά τη δουλειά τους και ως... «ανταμοιβή» των υπηρεσιών τους εισπράττουν απειλές που δυστυχώς κάποιες εξ αυτών πραγματοποιούνται.
Ειδικά στην περίπτωση των Φυλακών Δομοκού, που υπάρχει πάντα νωπή στις μνήμες μας η άνανδρη δολοφονική επίθεση και εκτέλεση του πρώην αρχιφύλακα Σεραφείμ Γκαλιμάνη, το νέο συμβάν θα έπρεπε να είχε προβληματίσει σοβαρά τις Αρχές.

 

Σκοτώθηκαν δυο εργάτες πέφτοντας από αναβατόριο
ΑΘΗΝΑ
Τραγική κατάληξη για τους δύο εργάτες που κάτω από άγνωστες συνθήκες έπεσαν από ύψος σε οικοδομή στο Παλαιό Φάληρο.
Έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο εργάτες που έπεσαν το μεσημέρι, υπό αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες, από αναβατόριο σε πολυκατοικία, στην οδό Τρίτωνος, στο Παλαιό Φάληρο. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αστυνομικοί και πυροσβέστες, οι οποίοι όμως δεν χρειάστηκε να επέμβουν.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που αφορούν το 2018, τη μεγαλύτερη αύξηση σε εργατικά ατυχήματα στην Ελλάδα, κατέγραψε η Ήπειρος. Την ίδια στιγμή, που η αύξηση πανελλαδικά είναι της τάξης του 7,7%, στην Ήπειρο τα εργατικά ατυχήματα αυξήθηκαν κατά 36,3% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Τα περισσότερα ατυχήματα καταγράφηκαν σε ανειδίκευτους εργάτες, μικροεπαγγελματίες και χειριστές μηχανημάτων και η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων είναι άντρες.

 

Ψάρεψαν καρχαρία - σαπουνά στην Πάτρα
ΑΘΗΝΑ
Ψαράδες στην περιοχή των Αραχωβιτίκων της Πάτρας έβγαλαν στη στεριά έναν καρχαρία σαπουνά λεγόμενο και προσκυνητή στήνοντας μια επιχείρηση ανέλκυσης. Για να τον βγάλουν από τη θάλασσα οι ψαράδες επιστράτευσαν οχήματα 4Χ4 όπου έδεσαν τον καρχαρία και στην συνέχεια στο σημείο έφθασε και γερανός που βοήθησε στην απομάκρυνση του θαλάσσιου κήτους σύμφωνα με το thebest.gr.
Ο καρχαρίας προσκυνητής (επιστημονική ονομασία Cetorhinus maximus – Κητόρινος ο μέγιστος), γνωστός και ως παπάς ή σαπουνάς, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ψάρι, μετά τον φαλαινοκαρχαρία, με μήκος μέχρι 12 μέτρα και βάρος 19 τόνους, αν και σπάνια ξεπερνά τα 8 μέτρα μήκος και τους 5 τόνους βάρος. Οι ψαράδες βέβαια έκαναν την δουλειά τους και νόμιμα καθώς δεν υπάρχει ιδιαίτερο καθεστώς προστασίας για το εν λόγω είδος. Συν το ότι δεν μπορείς να γνωρίζεις τι θα καταλήξει στα δίχτυα σου. όταν βέβαια αυτά είναι νόμιμων προδιαγραφών και έχουν τοποθετηθεί στα σημεία που επιτρέπεται.

 

Πρώτο θετικό κρούσμα στην Πάρο
ΑΘΗΝΑ
Μια Ελληνίδα που έχει σπίτι στο νησί είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού στην Πάρο. Την είδηση επιβεβαίωσε αργά χθες το Κέντρο Υγείας του νησιού με ανακοίνωσή του, η οποία και «ανέβηκε» στα social media. «Επιβεβαιώνουμε το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στην Πάρο. Πρόκειται για Ελληνίδα, με ιδιόκτητη κατοικία στο νησί μας. Ενημερώθηκαν, εντός μίας ώρας από τη διάγνωση, οι αρμόδιοι φορείς (ΕΟΔΥ, ΕΚΕΠΥ) αλλά και το ΑΤ Πάρου. Εντός της ημέρας θα ανιχνευτούν οι υγειονομικοί (εντός και εκτός ΚΥ) που δυνητικά εκτέθηκαν στον ιό. Επειδή πολύ συχνά τα κρούσματα δεν είναι μονήρη, η αυστηρότατη τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, καθίσταται αυτή τη στιγμή πιο σημαντική από ποτέ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass