Ζητούν παραιτήσεις για τις μάσκες

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2020 9:16

ΑΘΗΝΑ
«Το μόνο που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το άνοιγμα των σχολείων ήταν να προμηθευτεί μάσκες.

Και από χθες όλη η χώρα βλέπει τα τραγελαφικά αποτελέσματα αυτής της επιλογής», δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ζητώντας τις παραιτήσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.
Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει ειδικότερα ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε όλο τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμαστεί για το άνοιγμα των σχολείων». Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «επέλεξε να μην αραιώσει τους μαθητές και ανοίγει τα σχολεία με περισσότερα παιδιά ανά τμήμα. Επέλεξε να μην κάνει τις κατάλληλες προσλήψεις, και τα σχολεία ανοίγουν με σχεδόν 20.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς. Επέλεξε να μην κάνει τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ στους εκπαιδευτικούς».
Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει, τέλος, ότι «η συνολική ευθύνη και για αυτό το επιτελικό μπάχαλο βαραίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη».
*«Εάν αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να οργανώσει ούτε τη διανομή μασκών στα σχολεία, πώς θα αντιμετωπίσει τα πιο σύνθετα προβλήματα που είναι βέβαιο ότι ως κοινωνία θα βρούμε μπροστά μας την περίοδο της πανδημίας», ρωτούν με κοινή δήλωσή τους ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης και ο αναπληρωτής τομεάρχης, υπεύθυνος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, για το πρόβλημα με τις υπερμεγέθεις μάσκες που μοιράστηκαν στους μαθητές.
Κάνουν λόγο για «μικρά αλεξίπτωτα» που παρέλαβαν οι μαθητές αντί για μάσκες, το μέγεθος των οποίων «ωστόσο προορίζονταν για γίγαντες και όχι για μικρά παιδιά». «Ζητείται επειγόντως σοβαρότητα και τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν δείχνουν ότι η κυβέρνηση υστερεί απελπιστικά (και) σε αυτό», δηλώνουν, για να σχολιάσουν, τέλος, ότι «όλες αυτές οι μάσκες γίγας που είναι άχρηστες, έχουν κατασκευαστεί με χρήματα του ελληνικού λαού, χρήματα που θυσιάστηκαν για άλλη μια φορά στον βωμό της κυβερνητικής ανικανότητας και της επιτελικής α(χ)ριστείας».
* Για «πρωτοφανές φιάσκο με τις μάσκες-γίγαντες για μικρά παιδιά» κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία, χωρίς σωστή προετοιμασία για την προστασία της υγείας των παιδιών».
Επέβαλαν τον συνωστισμό στις τάξεις. Έδωσαν όλο το βάρος στις μάσκες και τα θαλάσσωσαν και εκεί. Πρωτοφανές φιάσκο με τις μάσκες-γίγαντες για μικρά παιδιά. Είναι εξοργιστικό που οι υπεύθυνοι παραμένουν στις θέσεις τους» προσθέτει το ΚΙΝΑΛ.
* «Το φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία είναι ένα μικρό μόνο δείγμα των μεγάλων κυβερνητικών ανεπαρκειών, που υπάρχουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών» επισημαίνει σε σχόλιό του το ΚΚΕ, καταλήγοντας «συνεπώς, η αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης να επαναδιανείμει τις μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δεν λύνει το πρόβλημα των ελλείψεων και κενών σε υποδομές, σε εκπαιδευτικούς, σε εργαζομένους στην καθαριότητα, που δημιουργούν συνθήκες συγχρωτισμού, ανασφάλειας και κινδύνων για τη δημόσια υγεία».
* Ερωτήματα σχετικά με το ποιος θα επωμιστεί το κόστος για την «αστοχία» με τις μάσκες των μαθητών, θέτει με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.
Ο κ. Κριθαρίδης αναφέρει ότι, σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, ήταν «αστοχία» το «φιάσκο με τις τεράστιες μάσκες που διανεμήθηκαν χθες στις μαθήτριες και τους μαθητές της χώρας». Ωστόσο, προσθέτει, η Υπουργός δεν διευκρίνισε «ποιος θα επωμιστεί το κόστος αυτής της αστοχίας, διότι, εξ όσων γνωρίζουμε, οι μάσκες κόστισαν περίπου 6,5 εκατομμύρια ευρώ και τώρα που θα υπάρξει νέα παραγγελία, φανταζόμαστε ότι θα έχει επιπλέον κόστος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass