Δικάζεται ο γονέας-νταής, σχολεία υπό κατάληψη

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2020 10:16

ΧΑΝΙΑ
Προθεσμία για να δικαστεί αύριο (σ.σ.: σήμερα), ζήτησε και πήρε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων όπου οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ο 40χρονος γονέας μαθητή του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, που χθες φέρεται ότι βιαιοπράγησε σε βάρος καθηγητή του σχολείου, όταν το θύμα της επίθεσης δεν επέτρεψε στο παιδί του κατηγορουμένου να μπει στο σχολείο, χωρίς τη μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό.


Ο 40χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικής βλάβης, της εξύβρισης και της απειλής σε βάρος του εκπαιδευτικού.
Στο χώρο των δικαστηρίων βρέθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, Γιάννης Κυριακάκης, που, μιλώντας στους δημοσιογράφους ζήτησε την τιμωρία του κατηγορουμένου, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράσταση της εκπαιδευτικής κοινότητας προς το θύμα της επίθεσης.
Όπως ανέφερε, «ένας συνάδελφός μας χτυπήθηκε στην προσπάθειά του να κάνει τη δουλειά του».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ το περιστατικό βίας είναι το τρίτο σε βάρος εκπαιδευτικού τα τελευταία χρόνια στα Χανιά.

 

ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ
Υπό κατάληψη τελούν τρία σχολεία στην Αχαΐα και συγκεκριμένα το 2ο γενικό λύκειο της Πάτρας, το 12ο γενικό λύκειο της Πάτρας, καθώς και το γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις στην κοινότητα Φαρρές, της Αχαΐας. Οι μαθητές που πραγματοποιούν κατάληψη στα δύο λύκεια της Πάτρας ζητούν την κατάτμηση των τμημάτων που αριθμούν 25 μαθητές το κάθε ένα, όπως επίσης και το να μην φορούν μάσκες κατά την διάρκεια των μαθημάτων. Όσον αφορά στο γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις στην κοινότητα Φαρρές, οι μαθητές ζητούν την κατάτμηση του τμήματος που αριθμεί 27 μαθητές.
* Σε κατάληψη βρίσκεται από το πρωί το σχολικό συγκρότημα Βουκολιών του δήμου Πλατανιά, στο οποίο στεγάζονται το Γενικό Λύκειο και το Γυμνάσιο της περιοχής.
Στην κατάληψη συμμετέχουν μαθητές του σχολείου εκφράζοντας την αντίθεσή τους με την χρήση μάσκας στα σχολεία.
Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έχουν κλείσει την είσοδο του σχολείου, ενώ έχουν υψώσει και πανό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass