«Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί»

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2020 9:15

Βροντερό παρόν έδωσαν για ακόμη μια χρονιά εκατοντάδες μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων αλλά και απλός κόσμος στην πορεία μνήμης για τα επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Λίγες μόνο ημέρες πριν την απόφαση του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, στις 7 Οκτωβρίου, η καθιερωμένη πορεία στη μνήμη του Φύσσα αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα.
Με κεντρικό σύνθημα «7 χρόνια μετά, μόνη δικαίωση η συνολική καταδίκη», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες κατευθύνθηκαν προς το κέντρο του Πειραιά. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονταν η οικογένεια και φίλοι του Παύλου Φύσσα.

Κάλεσμα οικογένειας
Το κάλεσμα της οικογένειας ήταν για τις 17:00 με αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις, οργανώσεις και συλλογικότητες να έχουν φτάσει από νωρίς στο Κερατσίνι ακριβώς στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας. Στο σημείο και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, η γυναίκα που άντεξε να είναι παρούσα στην αίθουσα του δικαστηρίου μέχρι το τέλος της δίκης. «Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του Παύλου» αναφέρει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα σε ανακοίνωση που εξέδωσε δια των δύο συνηγόρων της Ελευθερίας Τομπατζόγλου και Χρύσας Παπαδοπούλου, για την επέτειο δολοφονίας του στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι. «Επτά χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου, τα λόγια έχουνε στερέψει. 7 Οκτωβρίου 2020 περιμένουμε ότι ο κόσμος θα πλημμυρίζει τους δρόμους γύρω από το Εφετείο για να φωνάξει ότι δεν είναι αθώοι. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του Παύλου αλλά και για όσους επλήγησαν από τη ναζιστική βία» αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικογένειας Φύσσα.

Πανελλαδικές συγκεντρώσεις
Αντιφασιστική πορεία διοργανώθηκε στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης, από τον Αντιφασιστικό/Αντιπατριαρχικό Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη. Πορεία ηταν προγραμματισμένη και στην Πάτρα. Στο Ηράκλειο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Λιοντάρια διοργάνωσαν τα εκπαιδευτικά σωματεία του Ηρακλείου (ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ) στις 6:30 μ.μ. ενώ στο ίδιο σημείο κάλεσε και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.
Στα Χανιά οργανώθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, ενώ αντιφασιστική πορεία διοργανώθηκε και στον Βόλο, στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass