Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2020 9:20

Καταδικάστηκε ιερέας - αρνητής μάσκας


Καταδικάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο ιερέας-αρνητής μάσκας στο Ρέθυμνο που κατά τον αγιασμό σε νηπιαγωγείο του δήμου Ρεθύμνου, καλούσε γονείς και εκπαιδευτικούς να αγνοήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.


Στον κληρικό που βρέθηκε στο εδώλιο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου, με τις κατηγορίες διέγερσης σε ανυπακοή και διέγερσης σε διάπραξη εγκλήματος, επιβλήθηκε η ποινή φυλάκισης εννέα μηνών λαμβάνοντας παράλληλα από την έδρα, τριετή αναστολή.
Συγκεκριμένα, ο ιερέας, κατά τη διάρκεια του αγιασμού, αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα πρωτοφανές κήρυγμα κατά της μάσκας στα σχολεία και στους μαθητές. Τα λεγόμενά του προκάλεσαν την αντίδραση των γονέων που βρίσκονταν στον χώρο, ενώ λίγο αργότερα ο ιερέας συνελήφθη.
Η δίκη τελέστηκε σε φορτισμένο κλίμα με τον κληρικό να αρνείται πρωτίστως να φορέσει την προστατευτική μάσκα καθώς επίσης να απευθύνεται στους δικαστές λέγοντάς τους ότι θα τους μηνύσει για κακοδικία και αρνήθηκε να απολογηθεί αφού δεν είχε δίπλα του συνήγορο υπεράσπισης.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, θα ασκήσει έφεση εντός των επόμενων ημερών ενώ όπως είπε σήμερα δεν δικάστηκε ο ίδιος αλλά η αλήθεια, το δίκαιο, ο θεός και ο ίδιος έπραξε χωρίς τύψεις το καθήκον του και νιώθει περήφανος ως ιερωμένος.

 

Ξύλο μεταξύ επιβατών για τη μάσκα


Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες σε λεωφορεία του ΟΑΣΑ προβληματίζουν. Λίγες ημέρες μετά τη φραστική επίθεση οδηγού σε δύο γυναίκες, δύο επιβάτες που πήγαιναν από τον Πειραιά στον σταθμό «Δάφνη» ήρθαν στα χέρια μπροστά στα έκπληκτα μάτια μικρών και μεγάλων.
Ο νεαρός που καθόταν στο πίσω μέρος του λεωφορείου, μπήκε μέσα χωρίς να φοράει μάσκα. Αυτό ενόχλησε έναν ηλικιωμένο που στεκόταν κοντά του, και μετά τις πρώτες κουβέντες που αντάλλαξαν σε έντονο ύφος, άρχισαν τα χτυπήματα.
Δίπλα στον νεαρό καθόταν η μητέρα του που μάταια προσπαθούσε να τους χωρίσει. Καθ’ όλη τη διάρκεια του επεισοδίου δεν επεμβαίνει κανένας άλλος. Ο οδηγός συνεχίζει το δρομολόγιό του, με τον νεαρό να προσπαθεί να σκουπίσει τα αίματα από το κεφάλι του.
Σύμφωνα με το «Έθνος» που δημοσιοποίησε το βίντεο του επεισοδίου ο διαπληκτισμός συνεχίστηκε και εκτός λεωφορείου.
Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η κ. Αθανασία Παππά, που βρισκόταν μέσα στο λεωφορείο που έλαβε χώρα το συμβάν.
«Ο ηλικιωμένος κύριος με τον νεαρό ανέβηκαν στην ίδια στάση. Ο νεαρός κάθισε στο κάθισμα. Ο ηλικιωμένος δεν ήθελε να καθίσει.
Ο ηλικιωμένος φορούσε μάσκα, και ο νεαρός όχι. Ο ηλικιωμένος άρχισε να επιτίθεται στο νεαρό με έντονο ύφος. Ο νεαρός δεν υπάκουσε και του είπε ότι είναι δικαίωμά του να μην φοράει μάσκα. Ο ηλικιωμένος κύριος εκνευρίστηκε πολύ, πήγε δίπλα του και είδατε τι έγινε.
Επιτέθηκε ο ηλικιωμένος πρώτος. Το επεισόδιο συνεχίστηκε στον δρόμο. Είδα ότι επιτέθηκε και ο νεαρός και δεν άφησε τον ηλικιωμένο να φύγει», ανέφερε η κ. Παππά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass