Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2020 11:47

Και δεύτερος ναύσταθμος στη Σούδα

ΑΘΗΝΑ
Στην αποκάλυψη πως το υπουργείο Άμυνας έχει ήδη λάβει απόφαση- μετά από εισήγηση των Ενόπλων Δυνάμεων- να δημιουργήσει δεύτερο ναύσταθμο στη Σούδα της Κρήτης προκειμένου να ανεφοδιάζονται τα πλοία του πολεμικού ναυτικού και τα υποβρύχια, προχώρησε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.


«Αν η χώρα από δω και πέρα θελήσει να κάνει αισθητή την παρουσία της και στην ανατολική Μεσόγειο, πρέπει να αναπτύξει λειτουργικό ναύσταθμο και στην Κρήτη και αυτό θα γίνει μέσα από αναβάθμιση της Σούδας. Έχουν προβλεφθεί κονδύλια στο πρόγραμμα που λέμε εξοπλιστικό 15ετίας για υποδομές. Και το βασικό ζήτημα είναι της Σούδας για να αποτελέσει πλήρως οργανωμένο ναύσταθμο, ικανό να υποστηρίξει σε μόνιμη βάση πλοία και υποβρύχια του ναυτικού!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός κατά την τοποθέτησή του στην επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων που συζητείται κύρωση συμφωνίας ανταλλαγής καυσίμων με τις ΗΠΑ.
Όπως σημείωσε, δεν πρόκειται για ενέργεια που μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα ή στους επόμενους μήνες αλλά αρκετά χρόνια. «Μπορείτε όμως να θεωρήσετε την απόφαση ειλημμένη», σημείωσε με νόημα.

 

Προφυλακίστηκε ο 42χρονος με τα όπλα

ΑΘΗΝΑ
Στη φυλακή οδηγείται, μετά την απολογία του στον 8ο ανακριτή, ο 42χρονος κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί όπλων σε βαθμό κακουργήματος που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε αποθήκη με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών στο Κουκάκι.
Ο κατηγορούμενος, ενοικιαστής της αποθήκης, οδηγήθηκε στα δικαστήρια για την απολογία του με ισχυρή αστυνομική δύναμη ενώ από έξω είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 άτομα προς συμπαράσταση του, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα και ανήρτησαν πανό.
Ενώπιον του ανακριτή απολογήθηκαν και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι της υπόθεσης, που συνελήφθησαν στην ίδια επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και κατηγορούνται για πλημμέλημα. Και οι δύο μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

 

«Εβρεξε» προβλήματα σε Μεσολόγγι, Ναύπακτο

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Προβλήματα στο Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει περιοχές της δυτικής Ελλάδας.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει 20 κλήσεις στο Μεσολόγγι για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια, ενώ στη Ναύπακτο έχουν γίνει τρεις κλήσεις, για αντίστοιχα προβλήματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass