Ορθή επανάληψη… στην εξωτερική πολιτική!

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ «ΙΣΤΟΡΙΚΗ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΑΠΑΛΕΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ -ΗΠΑ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2020 10:50

ΑΘΗΝΑ
Μετά τον σάλο που ξέσπασε από τον χαρακτηρισμό ως «ιστορικής» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, στην κοινή δήλωση Ελλάδας και ΗΠΑ με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε «ορθή επανάληψη» της ανακοίνωσης απαλείφοντας από το επίμαχο σημείο της κοινής δήλωσης τη λέξη «ιστορική» (historic).


Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για διασυρμό και τραγελαφική προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαπατήσει τους πολίτες.
«Ο διασυρμός της ΝΔ και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη με την «ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών» δεν έχει προηγούμενο.
Δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά, μετά τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή για την υποκρισία της ΝΔ, η διπλωματία της χώρας να εκλιπαρεί τις ΗΠΑ για να βγάλει ορθή επανάληψη στο κοινό ανακοινωθέν και να απαλείψει τη λέξη «ιστορική», που επιβεβαίωσε την κοροϊδία και τα προεκλογικά ψέματα του κ. Μητσοτάκη.
Η ορθή επανάληψη του ανακοινωθέντος Ελλάδας – ΗΠΑ δεν παραγράφει τη μνημειώδη αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών ως «ιστορική» από τον κ. Μητσοτάκη. Απλά επιβεβαιώνει την τραγελαφική προσπάθειά του να συνεχίσει την ιστορική εξαπάτηση των Ελλήνων πολιτών και διασύρει τη χώρα διεθνώς για τα εσωκομματικά προβλήματα της ΝΔ.
Τα υπόλοιπα με τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, όταν και αν βγάλει άκρη με τον κ. Σαμαρά και τους πρώην μακεδονομάχους βουλευτές του και τολμήσει να φέρει προς κύρωση τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία» ανέφερε σε νεότερο σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΤΟ ΚΙΝΑΛ
Το Κίνημα Αλλαγής σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου κάνει λόγο για αυτογελοιοποίηση της κυβέρνησης σχετικά με τη διόρθωση, όπως λέει, του όρου «ιστορική» από το κοινό ανακοινωθέν Πομπέο -Δένδια.
«Μετά την αντίδρασή μας η Κυβέρνηση έσπευσε να αλλάξει το κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος για την «ιστορική» συμφωνία των Πρεσπών. Ό,τι και να κάνουν όμως αποκαλύφθηκαν.
Η ιστορική υποκρισία και η διπροσωπία και στα εθνικά θέματα, τους χαρακτηρίζει. Με αυτές τις δήθεν ορθές επαναλήψεις, απλά αυτογελοιοποιούνται», αναφέρει το σχόλιο του ΚΙΝΑΛ.

 

ΤΟ ΚΚΕ
Για κυβερνητικό τραγέλαφο έκανε λόγο το ΚΚΕ σχολιάζοντας την αλλαγή της κοινής δήλωσης Ελλάδας και ΗΠΑ με την απαλοιφή από το αρχικό κείμενο του χαρακτηρισμού «ιστορική» για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Παράλληλα όμως το ΚΚΕ τόνισε ότι για χάρη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ο εθνικισμός στον οποίο επένδυσε η ΝΔ προεκλογικά συναντήθηκε τελικά με τον κοσμοπολιτισμό του ΣΥΡΙΖΑ στις Πρέσπες.

 

ΤΟ ΜέΡΑ25
Δηκτικό ήταν το σχόλιο του ΜέΡΑ25 για την αλλαγή της κοινής δήλωσης Ελλάδας και ΗΠΑ και την απαλοιφή από το δεύτερο κείμενο του όρου «ιστορική» για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Απ’ το «μην παραχαράσσετε την ιστορία» στο «παραχαράσσουμε το Στεητ Ντηπάρτμεντ», μια ιστορική συμφωνία δρόμος» σχολίασε το ΜέΡΑ25.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass