Διαμαρτυρίες ιδιοκτητών παιδικών σταθμών

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2014 15:58 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:38

Διαμαρτύρονται από κοινού, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών «ΠΑ.Σ.Ι.Π.Σ.» και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ.), με τους όρους πρόσκλησης με αριθ. πρωτ. 1551/2-7-2014 της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε.) καθώς και τον τρόπο που η Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Εργασίας αποφάσισε την υλοποίηση της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για την παιδαγωγική χρονιά 2014-2015. Οι διαμαρτυρόμενοι υπογραμμίζουν ότι αγνοήθηκαν όλες οι προτάσεις τους.

Σε δελτίο τύποι αναφέρεται ότι: «Η ομοσπονδία μας μέσω του υπομνήματος και την πολύμηνης διαβούλευσης με τη Διαχειριστική Αρχή στόχευε στην προσφορά ποιοτικών παιδαγωγικών υπηρεσιών με ταυτόχρονη δυνατότητα επιβίωσης όσων ιδιωτικών δομών επιθυμούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Σε επιστολή διαμαρτυρίας της ομοσπονδίας, αναφέρονται τα εξής:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 44, ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 10679, ΤΗΛ: 210 3600520

ΑΦΜ: 997422860 ΔΟΥ: Α΄ΑΘΗΝΩΝ

Αριθ. Πρωτ. 212

Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

ΠΡΟΣ:

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος

Τους Υπουργούς της Κυβέρνησης

Τους Έλληνες Ευρωβουλευτές

Τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Την Γενική Γραμματέα της Διαχειριστικής Αρχής κ. Άννα Δαλλαπόρτα

Την Γενική Γραμματέα Πρόνοιας κ. Έφη Μπέκου

Τον Πρόεδρο της Ε.Ε.Τ.Α.Α. κ. Ασκούνη

Τον Διευθυντή της Ε.Ε.Τ.Α.Α. κ. Γούπιο

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Τον Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών

Την Κ.Ε.Δ.Ε.

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2014-2015 του προγράμματος ΕΣΠΑ

Με αφορμή την υπ’ αριθμ. 1551/2-7-2014 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.) που απευθύνεται και σε Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, Παιδικούς Σταθμούς, (ΦΟΡΕΙΣ-ΔΟΜΕΣ) είτε ανήκοντες σε επιχειρήσεις ιδιωτικού δικαίου ή επιχειρήσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ή φυσικά πρόσωπα είτε ανήκοντες σε Δήμους και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου αυτών ή σε άλλα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου και δεδομένου ότι όλοι οι ιδιοκτήτες βρεφονηπιακών - παιδικών σταθμών, όπως και τα μέλη της Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ, είμαστε άμεσα ενδιαφερόμενοι-προσκαλούμενοι να υποβάλλουμε δικαιολογητικά για την συμμετοχή μας στο προς υλοποίηση πρόγραμμα, θεωρούμε ΑΝΑΓΚΑΙΟ και εξαιρετικά ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ να σας εκθέσουμε τα εξής:

1.Η βασικότερη προϋπόθεση συμμετοχής των ΦΟΡΕΩΝ-ΔΟΜΩΝ στην εν λόγω ΔΡΑΣΗ, ανεξαρτήτως αν ανήκουν σε ιδιώτες ή Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στην ΚΥΑ 1.010/οικ..3.1413 (ΦΕΚ Β 1230-14-6-2011) είναι να διαθέτουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.

Με δεδομένο ότι, είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι υπηρεσίες της εν γένει προσχολικής αγωγής, παρέχονται πέραν των ιδιωτών και από τους Ο.Τ.Α. και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών, σχετικά με την ίδια Δράση για τα προηγούμενα έτη και σύμφωνα με το ν. 4018/2011 (αρ. 9 παρ. 2α) έως την έκδοση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των παιδικών σταθμών και των βρεφονηπιακών σταθμών που λειτουργούν ως Ν.Π.Δ.Δ. των Δήμων ή μεταφέρθηκαν στους Δήμους και πάντως όχι πέραν της 31-12-2013,

θέση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας επέχει η συστατική τους πράξη.

Κατά την προσεκτική ανάγνωση της Πρόκλησης για το σχολικό έτος 2014-2015 και στο σημείο όπου γίνεται παράθεση των απαιτουμένων δικαιολογητικών συμμετοχής (σελ. 17,18,19) στο στοιχείο 3 της σελ. 18 όπου γίνεται μνεία για την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της Δομής αναφέρεται επί λέξη «Οι Ο.Τ.Α. και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών θα πρέπει να προβούν στην έκδοση νέων αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των Σταθμών, των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠ ΜΕΑ ως 31-12-2014». Η εν λόγω σημείωση κατά την απλή και μόνο λογική, σε συνέχεια της ως άνω αναφοράς στο νόμο 4018/2011, οδηγεί εύλογα στο συμπέρασμα ότι οι Ο.Τ.Α. και τα Ν.Π.Δ.Δ. αυτών που παρέχουν υπηρεσίες στην προσχολική αγωγή, δύνανται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στην Πρόσκληση, ακόμα και στερούμενοι άδειας ίδρυσης και λειτουργίας, δεδομένου ότι τους δίνεται το χρονικό περιθώριο να εκδώσουν αυτήν ως 31-12-2014. Πώς όμως θα υπολογιστεί εκ των προτέρων η δυναμικότητα των παιδιών τους, ώστε να καθοριστεί το 70%; Ποιος θα μας εξηγήσει, πώς είναι δυνατόν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί να εμφάνιζαν μέχρι την ένταξή τους στη Δράση κατά τα προηγούμενα χρόνια υψηλό παθητικό και σήμερα να εμφανίζουν τεράστια πλεονάσματα πόρων; Τι είδους συμβολή των πόρων του ΕΣΠΑ στα ισοζύγιά τους είναι αυτή, αφού έπρεπε σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής τους να είναι ισοσκελισμένοι;

Ενόψει της εξαιρετικά σύντομης προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών (από 2-7-2014 έως 21-7-2014) είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν θα εκδοθεί καμία σχετική άδεια από πλευράς των Ο.Τ.Α. και των Νομικών Προσώπων αυτών, εντός 13 μόλις διαθεσίμων εργασίμων ημερών και εκ προοιμίου είναι αποδεκτές οι εν λόγω Δομές ως δικαιούμενες συμμετοχής στη Δράση, στερούμενες άδειας ίδρυσης και λειτουργίας!

ΕΡΩΤΟΥΜΕ

Με ποια κριτήρια οι Δομές των Ο.Τ.Α. και των Νομικών Προσώπων αυτών απολαμβάνουν του ειδικού προνομίου του δικαιώματος συμμετοχής στο Πρόγραμμα άνευ άδειας λειτουργίας με μόνο δικαιολογητικό την υπεύθυνη δήλωση ότι θα την προσκομίσουν;

Οι ιδιωτικές ΔΟΜΕΣ δεν μπορούν να τύχουν απολαβής του ίδιου προνομίου;

ΓΙΑΤΙ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ;

ΑΝ Η ΔΥΣΜΕΝΗΣ ΑΥΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ;

Μία ΔΟΜΗ ιδιωτικού δικαίου, είτε ανήκουσα σε εταιρεία οποιασδήποτε νομικής μορφής, είτε σε φυσικό πρόσωπο ως ατομική επιχείρηση, δεν μπορεί να πάρει σάρκα και οστά αν δεν λάβει την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας κατά τις ειδικότερες εκ του νόμου προϋποθέσεις από άποψη φορολογική, ασφαλιστική, κτιριακή κ.λ.π., αν δεν ελεγχθεί από αυστηρότατο ελεγκτικό μηχανισμό, αν δεν μετρήσει άπειρες εργατοώρες για γραφειοκρατικές ενέργειες για τη συγκέντρωση δικαιολογητικών και κυρίως αν δεν δαπανήσει σημαντικά ποσά.

Μία ΔΟΜΗ ανήκουσα σε Ο.Τ.Α. ή σε Νομικά Πρόσωπα αυτών απαλλάσσεται από όλη αυτή τη δαιδαλώδη διαδικασία, στην πραγματικότητα συστήνεται και μπορεί να δραστηριοποιηθεί στον χώρο της προσχολικής αγωγής με μία μόνη πράξη και διεκδικεί θέση στην ελεύθερη αγορά στον ίδιο χώρο με μας, στην πραγματικότητα όμως κινούμενη ΑΘΕΜΙΤΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, καθώς τα λειτουργικά της έξοδα και μόνο είναι από της συστάσεώς της απολύτως καλυμμένα.

2. Στην Πρόσκληση καθορίζονται τα ανώτατα όρια τιμών προσφοράς ανά είδος παροχής υπηρεσίας των Δομών υπηρεσιών προσχολικής αγωγής ανά κατηγορία τέκνων των ωφελουμένων (βρέφη ή νήπια), με ή χωρίς σίτιση, με απαιτούμενες παροχές υπηρεσιών επί 8ωρο για 11μηνη διάρκεια ενός σχολικού έτους.

Κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στην πρόσκληση, παρατηρείται ότι για την σχολική χρονιά (2014-2015) που αφορά το προς υλοποίηση Πρόγραμμα, το μεν διευρύνθηκαν τα εισοδηματικά κριτήρια των ωφελουμένων, το δε μειώθηκαν τα ανώτατα όρια των καλυπτομένων από το Πρόγραμμα διδάκτρων, ενώ αντίστοιχα αυξήθηκαν και οι

απαιτούμενες παροχές των υπηρεσιών που θα υποχρεωθούν να παρέχουν οι ΔΟΜΕΣ προκειμένου να καταστούν επιλέξιμες.

Έχοντας βιώσει την εν γένει διαδικασία όρους και προϋποθέσεις της ίδιας Δράσης τα προηγούμενα έτη, κινούμενοι στον χώρο της προσχολικής αγωγής επί σειρά ετών, γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα το πραγματικό ετήσιο κόστος ανά παιδί για την ποιοτική παροχή υπηρεσίας μιας Δομής. Με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα το ετήσιο κόστος λειτουργίας ώστε να παρασχεθούν οι απολύτως απαραίτητες και ταυτόχρονα ποιοτικές υπηρεσίες φύλαξης, φροντίδας, διαπαιδαγώγησης, χωρίς πρόσθετα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά κατ’ επιλογή των γονέων, για 8ωρο ημερησίως επί 11 μήνες σχολικού έτους, ανέρχεται σήμερα για την πλευρά των ιδιωτικών Δομών για βρέφη και νήπια μεσοσταθμικά στο ποσό των 4500 ευρώ κατ’ ελάχιστο όριο.

ΕΡΩΤΟΥΜΕ

Με ποια στατιστικά δεδομένα, με βάση ποιες οικονομικές πηγές θεσπίστηκαν τα ανώτατα όρια τιμών προσφοράς που αναφέρονται στην προκήρυξη, δηλαδή για τα βρέφη 3100 ευρώ με σίτιση, 2.500 χωρίς σίτιση και για τα νήπια 2500 ευρώ με σίτιση και 1900 χωρίς σίτιση, με την υποχρέωση των ΔΟΜΩΝ για την παροχή όλων των απολύτως απαραίτητων υπηρεσιών και την ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ δέσμευσή τους, ενώ προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες, να μην δικαιούνται να εισπράξουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω.

Όσο χρόνο η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν είχε δημοσιευθεί και κυκλοφορούσε στον Τύπο ότι επίκειται η δημοσίευσή της, ουδείς γονέας προσήλθε στις ΔΟΜΕΣ μας για την εγγραφή των τέκνων του. Μόλις η πρόσκληση δημοσιεύθηκε άρχισε το παζάρι των διαπραγματεύσεων και οι γονείς πλέον ΑΠΑΙΤΟΥΝ την εγγραφή των τέκνων τους, μόνο εφόσον καταστούμε επιλέξιμη δομή, με το σκεπτικό ότι το παιδί τους θα φιλοξενηθεί πληρώνοντάς μας μόνο μέσω ΕΣΠΑ!

3. Οι πληρωμές καθορίζονται μεν κατά τα υποσχόμενα στην πρόσκληση όπου γίνεται αναφορά ότι θα καταβάλλονται σε τέσσερις δόσεις, αλλά δεν τηρούνται οι προθεσμίες που αναφέρει τόσο η προκήρυξη όσο και η σύμβαση που θα ακολουθήσει. Επειδή, όπως προείπαμε, βιώσαμε και βιώνουμε την ίδια δράση και τα προηγούμενα έτη ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι, ενώ προκηρύχθηκε το νέο Πρόγραμμα για την ίδια Δράση για το προσεχές σχολικό έτος, ακόμα οφείλεται στις ΔΟΜΕΣ η Γ’ ΔΟΣΗ του προηγούμενου προγράμματος 2013-14 που έπρεπε να έχει

καταβληθεί από τον μήνα Μάρτιο, ενώ οι υποχρεώσεις μας για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των Δομών μας τρέχουν και εμείς ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΜΕ.

ΖΗΤΟΥΜΕ

ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ η οφειλόμενη δόση του προηγούμενου προγράμματος.

ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ της υλοποίησης της νέας Δράσης για την εμπρόθεσμη καταβολή των δόσεων σύμφωνα με τους ορισμούς του νόμου.

4. Κατά την διάρκεια της διαβούλευσης εν όψει της προκηρυχθείσας Δράσης, επισκεφθήκαμε τους αρμοδίους, τους εκθέσαμε απόψεις και προτάσεις ώστε η ΔΡΑΣΗ να είναι αποτελεσματική τόσο από πλευράς ΔΟΜΩΝ όσο και από πλευράς ωφελουμένων, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ η διαβούλευση ήταν υποτιθέμενη και όχι πραγματική και ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΑΜΕ.

Η εν λόγω Πρόσκληση κατά τα ειδικότερα σε αυτήν αναφερόμενα από πλευράς νέων όρων και προϋποθέσεων, σε ό,τι μας αφορά, για την συμμετοχή των ιδιωτικών Δομών στο Πρόγραμμα θα τολμήσουμε να πούμε ότι, εάν υλοποιηθεί ως έχει, θα γίνει η ταφόπλακα του κλάδου μας.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ, ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ.

ΖΗΤΟΥΜΕ

Να αναπροσαρμοστεί η πρόσκληση, ώστε ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΟΡΙΑ ΤΙΜΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΟΡΙΑ που είχαν καθοριστεί κατά την αμέσως προηγούμενη δράση

ΔΙΟΤΙ

Α) Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΙΜΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ

Β) Ο ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΙΜΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΘΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ. Με τον επανακαθορισμό των ορίων οι ωφελούμενοι εργαζόμενοι θα είναι πράγματι ωφελούμενοι, λαμβάνοντας ποιοτικές υπηρεσίες για το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής τους, το παιδί τους και οι ΔΟΜΕΣ θα βιώσουν πραγματική και όχι πλασματική κινητικότητα.

Με τα δεδομένα της τρέχουσας πρόσκλησης ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ακόμα κι αν επιλεχθούν θα ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ.

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΕΝΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΘΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ

ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.

ΔΙΟΤΙ

Με τα ισχύοντα δεδομένα της πρόσκλησης πλήττεται κατάφωρα ένας επαγγελματικός κλάδος που γράφει ιστορία στον χώρο της προσχολικής αγωγής με εμπειρία και παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και γίνεται ΘΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΩΝ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ, ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΣΕ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΟ ΒΑΡΟΣ.

Μετά τιμής

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ.

1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΠΑΝ.ΘΕΣ.Ι.Π.Σ.)

5. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

6. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

7. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

8. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών)

9. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

10. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ)

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass