ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΝΓΚΙ

Οι απόστρατοι στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2014 2:37 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:39
Μετά από επίσημη πρόσκληση του διοικητού του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου (EUFOR RCA) υποστρατήγου Philippe Ponties, αντιπροσωπείες των Παραρτημάτων Λάρισας των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και Αεροπορίας, πραγματοποίησαν την περασμένη Τρίτη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του. Τους Έλληνες αποστράτους υποδέχθηκε ο ίδιος ο υποστράτηγος ο οποίος τους οδήγησε στο χώρο όπου έλαβε χώρα μία ενημέρωση από τον ίδιο, στην Αγγλική γλώσσα. Στη συνέχεια ακολούθησε εμπεριστατωμένη και λεπτομερής ενημέρωση από τον Έλληνα Επιτελάρχη ταξίαρχο κ. Χρήστο Δρίβα.
Στους απόστρατους αναλύθηκαν οι στόχοι της επιχείρησης και συγκεκριμένα ότι:
* Πρόκειται για επιχείρηση ανθρωπιστικού χαρακτήρα, μεταβατική, περιορισμένης διάρκειας 4 έως 6 μηνών, που αρχίζει από την ημέρα της επιχειρησιακής λειτουργίας, ήτοι από την 15η Ιουνίου 2014.
* Στις 15 Σεπτεμβρίου 2014 θα αρχίσει να αναπτύσσεται η δύναμη των Ηνωμένων Εθνών που θα ανέρχεται σε 12.000 άνδρες εκ των οποίων οι 1.800 στρατοχωροφύλακες, οπότε ξεκινά και η σταδιακή μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στη MINUSCA (United Nations Multidimensional Integrated Stabilization Mission in the Central African Republic). Αν όλα εξελιχθούν ως ο αρχικός σχεδιασμός, στις 15 Δεκεμβρίου 2014 εκπνέει η εντολή των ΗΕ προς την ΕΕ, οπότε και η επιχείρηση θεωρείται ότι περατώθηκε.
* Αυτή τη στιγμή συμμετέχει προσωπικό από 20 χώρες της ΕΕ και τη Γεωργία. Στο Στρατηγείο στη Λάρισα υπηρετούν 127 στελέχη και στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία βρίσκονται 700 περίπου άτομα.
* Τα αποτελέσματα σχετικά με τη δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος στη χώρα είναι ενθαρρυντικά, αφού τον τελευταίο μήνα πάνω από το 10% των προσφύγων επέστρεψε στα σπίτια τους».
Οι δύο πρόεδροι, συνταγματάρχης Απόστολος Παπαπαρίσης (ΕΑΑΣ/Λάρισας) και σμηναγός Κων/νος Λιούτας (ΕΑΑΑ/Λάρισας), ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην ανθρωπιστική αποστολή του Στρατηγείου, για το καλό των πολιτών της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass