ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ

Δεν ανησυχούμε, έχουμε συνολικό σχέδιο για την οικονομία

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2014 3:26 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:40
ΑΘΗΝΑ
Την αισιοδοξία του για την πορεία του ελληνικού προγράμματος εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος από την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησα για την ατζέντα της συζήτησης με τον πρωθυπουργό, τον Γκίκα Χαρδούβελη και τον Γιάννη Στουρνάρα και ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο συνολικό σχέδιο για την ελληνική οικονομία.
Ερωτηθείς για το αν τον προβλημάτισε το «φρένο» των τροϊκανών, όσον αφορά τα φορολογικά, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι δεν ανησυχεί.
Πιο συγκεκριμένα:
Μαραθώνια ήταν η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά και συμμετέχοντες τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, τον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρα.
"Συζητήσαμε το συνολικό σχέδιο για την οικονομία, το οποίο έχουμε και θα εφαρμόσουμε", δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.
Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα επιμείνει στο σχέδιο φοροελαφρύνσεων παρά τις αντιρρήσεις της τρόικας, απάντησε: "Θα εφαρμόσουμε το σχέδιο".
Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, κατά τη σύσκεψη έγινε συζήτηση στρατηγικού χαρακτήρα για την πορεία της εθνικής οικονομίας, της διαπραγμάτευσης και του ζητήματος του χρέους.
Σημείωναν παράλληλα ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή στη θέση της για "όχι νέο μνημόνιο, όχι νέα μέτρα", καθώς επίσης και ότι μένει σταθερή στις θέσεις της για αποκατάσταση αδικιών, στήριξης της ελληνικής κοινωνίας και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.
Εξερχόμενος ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι εξέφρασε την άποψη της Τράπεζας της Ελλάδος για την πορεία των οικονομικών πραγμάτων.
"Τίποτε άλλο. Η κυβέρνηση συνεχίζει", είπε.
Σε ερώτηση για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, απάντησε: "Δεν μπήκα σε τέτοια θέματα".
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν πάντως οι επαφές με την τρόικα.
Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίστηκαν αρνητικοί στα κυβερνητικά σχέδια περί φορολογικών ελαφρύνσεων και υπενθύμισαν ότι η Ελλάδα έχει να εκπληρώσει περί τα 600 προαπαιτούμενα.
Η τρόικα έθεσε επίσης στον Γκίκα Χαρδούβελη θέμα κάλυψης του κενού που δημιουργούν οι δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια.
Συνάντηση με Βρούτση
Το επιτελείο της τρόικας είχε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μετά τη συνάντηση ανώτερο στέλεχος του Υπουργείου, η συνάντηση είχε περιγραφικό και όχι διαπραγματευτικό χαρακτήρα.
Ετέθη το θέμα των αλλαγών που υλοποιούνται αυτή την περίοδο στο ασφαλιστικό σύστημα με την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων έως το τέλος του Ιουνίου, ενώ εξετάσθηκαν με λεπτομέρειες οι ενεργητικές πολιτικές για την ενίσχυση της απασχόλησης που εφαρμόζονται από την ελληνική κυβέρνηση μέσω του ΕΣΠΑ.
Συζητήθηκε επίσης, το θέμα της ενοποίησης των ασφαλιστικών Ταμείων που αναμένεται να τεθεί εκ νέου στην επόμενη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα το φθινόπωρο.
Προγραμματισμένη συνάντηση είχαν και με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, με θέμα συζήτησης την επισκόπηση της προόδου εφαρμογής του μνημονίου από την πλευρά του υπουργείου, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκαν και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass