ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Σε ιδιώτες η διαχείριση ερευνών για υδρογονάνθρακες

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2014 20:09 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:40
ΑΘΗΝΑ
Σε ιδιώτη αναμένεται να αναθέσει η κυβέρνηση τη διαχείριση των ερευνών για τους υδρογονάνθρακες, παρά το γεγονός ότι το 2011 ιδρύθηκε η ΕΔΕΥ, μια υπηρεσία η οποία δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ.
Την αποκάλυψη κάνει η «Εφημερίδα των Συντακτών», διευκρινίζοντας πως το υπουργείο Περιβάλλοντος λίγες μέρες πριν αρχίσει η διαδικασία παραχωρήσεων των 20 θαλάσσιων οικοπέδων σε Κρήτη και Ιόνιο προσανατολίζεται στο να αναθέσει σε εταιρεία ή σε «ένωση» φυσικών προσώπων τους διαγωνισμούς για τις έρευνες υδρογονανθράκων.
Κατά το δημοσίευμα, το ΥΠΕΚΑ προκήρυξε στις 27 Ιουνίου κλειστό διεθνή διαγωνισμό για την πρόληψη συμβουλευτικής εταιρεία, η οποία «όχι μόνο θα αναλάβει την όλη διαδικασία προετοιμασίας και υλοποίησης του μεγαλεπήβολου σχεδίου για τον γύρο παραχωρήσεων αλλά παράλληλα θα έχει και ενισχυμένο ρόλο ως προς την κατάρτιση του θεσμικού πλαισίου και αυτή καθεαυτή τη στελέχωση της ΕΔΕΥ».
Όπως αναφέρει και η προκήρυξη πρόκειται για «προμήθεια συμβουλευτικών υπηρεσιών», όπου η αμοιβή της εταιρείας που θα ανέρχεται στα 772.357 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), ενώ η εταιρία-σύμβουλος θα παρέχει το έργο της μέχρι τον Νοέμβριο το 2015.
Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΕΚΑ ο γύρος παραχωρήσεων θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2015 και μέχρι τον Ιούνιο-Ιούλιο θα γίνει η αξιολόγηση των προσφορών και η ανακήρυξη των αναδόχων.
Στο δημοσίευμα τονίζεται πως η αμοιβή δε είναι τυχαία, καθώς τόσο υπολογίζουν ότι θα εισπράξουν το Δημόσιο και η νορβηγική PGS «από την πώληση σεισμικών δεδομένων έκτασης 1.500 χλμ προς 500 ευρώ το χιλιόμετρο σε κάθε μία από τις πετρελαϊκές επιχειρήσεις που θα ενδιαφερθούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για τα οικόπεδα».
Τέλος, σημειώνεται πως οι όροι της προκήρυξης φαίνεται να είναι μάλλον «φωτογραφικοί», ενώ από τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην προκήρυξη εικάζεται πως η κυβέρνηση επιχειρεί να προσλάβει μια ιδιωτική ΕΔΕΥ με τα ίδια χαρακτηριστικά, που είχε θέσει για τη δημόσια ΕΔΕΥ: 20 άτομα προσωπικό, 5 άτομα αποσπασμένοι από το δημόσιο κ.α.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass