ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΥΨΗΛΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ

Δίκτυο ξένης κατασκοπείας δρούσε στην Ελλάδα

* Επιχείρηση παρουσία εισαγγελέα σε σπίτι των νοτίων προαστίων

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2014 3:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:42
ΑΘΗΝΑ
Δίκτυο ξένης κατασκοπείας δρούσε στην Ελλάδα σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής. Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχουν ενδείξεις ότι γίνονταν παρακολουθήσεις σε υψηλούς αξιωματούχους της Ελλάδας.
Όπως γράφει το δημοσίευμα, παρουσία εισαγγελέα έγινε επιχείρηση σε σπίτι στα νότια προάστια όπου βρέθηκαν μηχανήματα τα οποία αποδεικνύουν πως εκεί γινόταν λήψη αλλά και αποστολή πληροφοριών στο εξωτερικό.
Ως τώρα υπήρχε η πεποίθηση πως στην Ελλάδα υπάρχει μηχανισμός της CIA ο οποίος παίζει τα κατασκοπευτικά του παιχνίδια.
Τώρα πλέον φαίνεται πως είμαστε σε φάση να γνωρίζουμε ότι δεν δρούσε μόνο η CIA αλλά και αρκετές ακόμα ξένες υπηρεσίες οι οποίες πουλούσαν με το αζημίωτο φυσικά πληροφορίες σε επιχειρηματίες.
Κάποια πρόσωπα από όσα εμπλέκονται όμως βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από τις Αρχές και υπάρχουν συνομιλίες και συναντήσεις καταγεγραμμένες.
Πιο συγκεκριμένα, μετά το 2012 και δη το καλοκαίρι, στήθηκε ένα λόμπι ώστε να επηρεαστούν οι αγορές υπέρ των εταιρειών που προέρχονται από τη Μέση Ανατολή. Από την ανάκριση, την οποία επικαλείται η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της, έχει μπλοκαριστεί η πώληση "φιλέτου" και η εκχώρησή του σε ξένες εταιρείες, ενώ έχει επικυρωθεί σε ελληνική.
Οι συνομιλίες υποκλάπηκαν από πρώην διπλωμάτη, μετά την άρση απορρήτου.
Περίπου ένα χρόνο μετά, το καλοκαίρι ρου 2013, άλλος εμπλεκόμενος στην υπόθεση είχε τηλεφωνικές επαφές με σύμβουλο γνωστού πολιτικού παράγοντα, από τον οποίο επιχείρησε να μάθει στοιχεία για τα ταξίδια προϊστάμενου του και στη συνέχεια να τα μεταβιβάσει στο εξωτερικό. Ο εμπλεκόμενος εμφανίζεται να λειτουργεί για λογαριασμό δύο ισραηλινών εταιρειών.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί και άλλος εμπλεκόμενος ο οποίος επικοινωνεί με υποδιοικητή ξένης μυστικής υπηρεσίας. Στην επικοινωνία που είχαν φέρονται να μοιράζουν με Κύπριο επιχειρηματία ποσοστά σε υπό δημιουργία εταιρεία. Ο επιχειρηματίας είχε προσεγγισθεί για να αγοράσει "φιλέτο" που εκχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ. Υπόσχονταν μάλιστα να του εκχωρήσουν το 80% κατασκευών που θα γίνουν στην Ελλάδα.
Όπως υποστηρίζει το Βήμα της Κυριακής, η έρευνα έχει οδηγήσει στην αποκάλυψη ευρύτατου δικτύου κατασκοπείας.
"Για εμάς είναι στοίχημα να απαλλάξουμε την χώρα από τα παράσιτα που έχουμε εντοπίσει. Εκτός από τους εμπλεκόμενους, που κινούνται στις παρυφές της πολιτικής, δεν λείπουν οι λομπίστες, αλλά και σκοτεινά πρόσωπα, δήθεν δημοσιογράφοι και δημοσιολογούντες, που σπεύδουν με το αζημίωτο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε σκοτεινά κέντρα σε βάρος των συμφερόντων της χώρας μας".
Ο ανακριτής πιστεύει πως λειτουργούσε στην χώρα μας το ίδιο σύστημα παρακολούθησης με αυτό που καταγγέλλουν Βερολίνο αλλά και ο Σνόουντεν.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass