ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Η Αιδηψός στηρίζεται οικονομικά στη Λάρισα!

* ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΗ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ * ΠΤΩΤΙΚΕΣ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ –ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2014 2:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:50
ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟΥ
Αποστολή Κώστας Τσόλας
Πλήθος κόσμου επιλέγει τις τελευταίες δεκαετίες για τις καλοκαιρινές του διακοπές την κοσμοπολίτικη λουτρόπολη της Αιδηψού. Αγαπημένος τόπος προορισμού για διακοπές και λουτροθεραπεία, αφού τα ιαματικά νερά των Λουτρών της Αιδηψού είναι κατάλληλα για θεραπεύσουν πολλές παθήσεις του ανθρώπινου οργανισμού.
Πέρα από τη λουτροθεραπεία υπάρχει και η άλλη Αιδηψός, η κοσμοπολίτικη, της διασκέδασης, της ποιοτικής προσφοράς παροχών από τις σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, τα ιδιαίτερα προσεγμένα καταλύματα των ενοικιαζόμενων δωματίων τα οποία προσφέρουν την άνεση που επιζητά ο νεοέλληνας του 21ου αιώνα, δηλαδή άνεση, καθαριότητα με κουζίνα, ψυγείο, τηλεόραση, μπάνιο και φυσικά φιλικό περιβάλλον. Και όλα αυτά σε πολύ προσιτές τιμές, αφού ο επισκέπτης μπορεί να βρει κατάλυμα ακόμα και με 15 -20 ευρώ τη βραδιά σε δίκλινο δωμάτιο.
Από το 2010 και μετά με τη διακοπή δελτίων θεραπευτικού τουρισμού από τον ΟΓΑ, το ΙΚΑ, την Εργατική Εστία, αλλά και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων επηρεάστηκαν οικονομικά και τα Λουτρά της Αιδηψού. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες τόσο των ξενοδοχείων όσο και των ενοικιαζόμενων δωματίων φρόντισαν χωρίς να ρίξουν την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών να κάνουν πιο προσιτές τις τιμές για κάθε βαλάντιο. Όταν μάλιστα οι διακοπές στα Λουτρά της Αιδηψού είναι ουσιαστικά λουτροθεραπεία απαραίτητη για πολλές κατηγορίες πολιτών οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και οι γιατροί τους προτείνουν θερμά μπάνια.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική συμβολή στην εξυπηρέτηση των Λαρισαίων αλλά και από άλλους νομούς αλλά και κίνητρο να επισκεφθούν και να κάνουν τις διακοπές τους στα Λουτρά της Αιδηψού και την ευρύτερη περιοχή παίζει το ΚΤΕΛ Λάρισας. Διαθέτοντας σύγχρονα λεωφορεία έχει καθημερινό δρομολόγιο από Λάρισα προς Λουτρά Αιδηψού με ανοικτή επιστροφή στην πλέον χαμηλή τιμή του εισιτηρίου, δηλαδή με επιστροφή στα 37 ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των πλοίων.
Ακόμα, καθημερινώς ανάρπαστη γίνεται και η «Ελευθερία» που φτάνει εκεί στις 11 το πρωί με τους Λαρισαίους να στήνουν ουρά στο πρακτορείο Τύπου για να την προμηθευτούν
Στα Λουτρά της Αιδηψού υπάρχει, χρόνια τώρα και η «μικρή βουλή», εκεί στο κιόσκι, στο πάρκο. Λειτουργεί μέρα και νύχτα. Τη μέρα για ανταλλαγή απόψεων, τη νύχτα για κέφι και χορό, οικονομικά χωρίς τον φόβο λογαριασμών και τιμοκαταλόγων.
Τη δική τους δυναμική παρουσία έχουν στην προσφορά σωστής φιλοξενίας οι ξενοδόχοι. Μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού κ. Άκης Κοκκαλιάρης αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που δείχνουν πολλά χρόνια τώρα οι ξενοδόχοι αλλά και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων για τη σημαντική οικονομική συμβολή στην τουριστική κίνηση από τους Λαρισαίους και τους Θεσσαλούς γενικότερα.
 Ο κ. Κοκκαλιάρης αναφέρθηκε επίσης στην πτώση της λουτροθεραπείας τα τελευταία χρόνια. Θέμα που έθεσε στην υπουργό Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη για την επαναφορά του επιδόματος λουτροθεραπείας. Αναφέρθηκε επίσης στην εξόφληση των ταμείων ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΕΟΤ προς τις επιχειρήσεις. Ο κ. Κοκκαλιάρης τόνισε ότι από την πλευρά του συλλόγου υπήρξε τα τελευταία χρόνια, πέρα από τις προσιτές τιμές και η πολιτιστική ανάδειξη των Λουτρών Αιδηψού με τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή συγκροτημάτων και από άλλες χώρες. Στόχος επίσης είναι το άνοιγμα στην ξένη αγορά σε συνεργασία με τουριστικούς πράκτορες.
 Και ο κ. Κοκκαλιάρης κατέληξε: «Η Λάρισα και η Θεσσαλία γενικότερα πάντα στήριζαν και στηρίζουν τα Λουτρά της Αιδηψού γι’ αυτό και εμείς τους θεωρούμε δικούς μας ανθρώπους».
ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ
Στο ίδιο επίπεδο και η συζήτηση της φιλόξενης ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου «Ωκεανίς» κ. Παναγιώτας Πετσή η οποία 50 χρόνια τώρα βίωσε την ανάπτυξη των Λουτρών Αιδηψού, όταν η τιμή του δωματίου ήταν 40 δρχ. τη βραδιά και γνωρίζει τα πράγματα από κοντά αφού διετέλεσε και γενική γραμματέας του Συλλόγου Ξενοδόχων.
Η κ. Πετσή σημειώνει ότι οι κάτοικοι του νομού Λάρισας κυρίως, αλλά και του θεσσαλικού χώρου γενικότερα ήταν οι πρώτοι που έδωσαν ζωή και χρήμα στα Λουτρά της Αιδηψού.
Και συνεχίζει: «Από τους καλύτερους πελάτες μας που επιλέγουν ως τόπο διακοπών είναι οι Λαρισαίοι οι κάτοικοι του νομού και οι Θεσσαλοί γενικότερα. Είναι άνθρωποι ντόμπροι, γλετζέδες, κεφάτοι και με χιούμορ. Εδώ κάθε βράδυ όλοι μαζί περνάμε όμορφες στιγμές οικονομικά και ποιοτικά». Για τον λόγο αυτό και η ίδια καλεί τους Λαρισαίους και τους Θεσσαλούς γενικότερα και φέτος να επιλέξουν για την ανάπαυλά τους και κυρίως για την υγεία τους τα Λουτρά της Αιδηψού συνδυάζοντάς τα και με την καλοπέραση σε πολύ προσιτές τιμές.
 
 
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass