ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΟΚΗΣ…

Από το πιστόλι του Μαζιώτη οι 8 σφαίρες

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2014 3:16 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:50
ΑΘΗΝΑ
Από το πιστόλι του Νίκου Μαζιώτη πυροδοτήθηκαν οι οκτώ από τις εννέα σφαίρες που βρέθηκαν στο σημείο της συμπλοκής στο κέντρο της Αθήνας, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης. Ο ένατος κάλυκας πυροδοτήθηκε από το όπλο του αστυνομικού.
Σύμφωνα με τις εργαστηριακές έρευνες, το πιστόλι USP 9MM που βρέθηκε στην κατοχή του Νίκου Μαζιώτη και κατασχέθηκε είναι «καθαρό», δεν έχει, δηλαδή, χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.
Την ίδια ώρα, η Αντιτρομοκρατική συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν σπίτια και γιάφκες που χρησιμοποιούσε το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.
Παράλληλα, αναζητούνται συνεργοί στις ληστείες ή τις επιθέσεις που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα των δύο ετών που διέφευγε. Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται και η σύντροφος του Ν.Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα.
Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε έρευνα των ΕΚΑΜ και της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια. Οι έρευνες που άρχισαν ήδη από την Τετάρτη επικεντρώθηκαν στον Κολωνό, τα Πατήσια, την Κυψέλη, το Χαλάνδρι, τον Μαραθώνα και το Γραμματικό.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες πλέον επικεντρώνονται σε δύο κυρίως περιοχές: Στο Μαρούσι και στα Πατήσια.
Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκεται διαμέρισμα, το οποίο είχε ενοικιάσει ο Μαζιώτης με την πλαστή ταυτότητα με το όνομα Μιχάλης Μιχελάκης.
Με την ταυτότητα αυτή είχε αγοράσει και το αυτοκίνητο μάρκας HYUNDAI, που χρησιμοποιούσε.
Παράλληλα, μια σειρά από κλειδιά που βρέθηκαν στην κατοχή του τρομοκράτη έχουν τραβήξει την προσοχή της Αντιτρομοκρατικής, καθώς με αυτά ενδεχομένως να λύσουν το "μυστήριο" με τη γιάφκα.
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε περιοχές κοντά σε σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ, επειδή από μέρες γνώριζαν ότι ο Μαζιώτης χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα μέσα για τις μετακινήσεις του.
Εξάλλου, τόσο ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ προχτές, όσο και ο υπουργός κ. Κικίλιας, σε δηλώσεις τους χθες, επιβεβαίωσαν οτι ο Μαζιώτης δεν εντοπίστηκε τυχαία, αλλά στο πλαίσιο ειδικής επιχείρησης που είχε στηθεί για τον σκοπό αυτό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και τουλάχιστον 20 μέρες η Αντιτρομοκρατική είχε στοιχεία για κινήσεις του Μαζιώτη στην Αθήνα και ειδικότερα ότι μετακινούνταν με το μετρό ή τον ηλεκτρικό, γι αυτό είχαν στηθεί ομάδες αστυνομικών στους σταθμούς και άλλα σημεία για τον εντοπισμό του.
Έτσι εντοπίστηκε χτες, από μια κοπέλα, που ήταν με έναν ακόμα αστυνομικό στην Ομόνοια, τον παρακολούθησαν μέχρι το Μοναστηράκι και εκεί ενημέρωσαν και εστάλησαν ενισχύσεις από την ομάδα ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα ο Μαζιώτης, μετά την ένοπλη συμπλοκή να πέσει στα χέρια της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σακίδιο που είχε μαζί του ο Μαζιώτης έχουν βρεθεί κλειδιά σπιτιών, που ενδεχομένως να ανήκουν σε κρησφύγετα.
Ο Νίκος Μαζιώτης νοσηλεύεται στον ειδικό θάλαμο των κρατουμένων, στον 8ο όροφο του «Ευαγγελισμού», μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.
Ο τραυματίας υποβλήθηκε σε οστεοσύνθεση βραχιονίου, κατά την οποία οι γιατροί προσπάθησαν να επανασυνθέσουν το οστό, που καταστράφηκε, καθώς η σφαίρα διαπέρασε το σώμα του από την πίσω πλευρά με φορά προς τα εμπρός.
Οι χειρουργοί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» επισημαίνουν ότι θα χρειαστεί και νέα επέμβαση πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα και θεωρούν ότι ίσως απαιτηθεί και τρίτη νευροχειρουργική σε άλλο χρόνο.
Η εκτίμησή τους είναι ότι ο τραυματίας θα πρέπει να παραμείνει για τουλάχιστον 15 ημέρες στο νοσοκομείο.
 
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass