Εντοπίστηκαν 237 νέα κρούσματα

Τα 12 στη Λάρισα - Μετά τα γυμνάσια και τα λύκεια να ανοίξει η εστίαση, προτείνει η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Παγώνη

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2021 11:11

ΑΘΗΝΑ
Μεγάλη πτώση σημειώσουν τα ημερήσια περιστατικά στην Ελλάδα καθώς το Σάββατο καταγράφηκαν 510 μολύνσεις.

Οι διασωληνωμένοι χθες έπεσαν τους 320 από τους 323 που ήταν προχθές, ενώ οι θάνατοι είναι κατά οκτώ περισσότεροι από ότι το περασμένο 24ωρο. Αξίζει να σημειωθεί πως την τελευταία ημέρα έγιναν αρκετά λιγότερα τεστ, ήτοι περίπου 10.000 τεστ.
Συνολικά 94 κρούσματα κορονοϊού, από τα 237 που ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ 31 μολύνσεις βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη και 12 στη Λάρισα.
Η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:
Σήμερα ανακοινώνουμε 237 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 148.607, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.739 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45.466 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
320 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 226 (70.6%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1030 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.
Τέλος, έχουμε 28 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.469 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.225 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΓΩΝΗ
Εν τω μεταξύ την άποψη ότι θα ήταν καλύτερο να ανοίξουν πρώτα τα γυμνάσια και τα λύκεια και μετά η αγορά εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι η υγεία πρέπει να ισορροπήσει με την οικονομία τονίζοντας ότι θα ήταν καταστροφή για έναν καταστηματάρχη να του μείνει το χειμωνιάτικο εμπόρευμα.
Παράλληλα, προειδοποίησε πως αν ξαναπιεστεί το σύστημα υγείας, οι γιατροί δε θα τα βγάλουν πέρα και δε θα έχουν τις αντοχές να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους.
Η κ. Παγώνη πρόσθεσε ότι φοβάται ένα τρίτο κύμα, το οποίο βρίσκεται στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, λέγοντας ότι δε θα είναι δύσκολο να επανέλθουμε στις καταστάσεις του πρόσφατου παρελθόντος.
Σχετικά με το αν θα μπορέσουμε για γιορτάσουμε το Πάσχα, τόνισε ότι θα υπάρχουν και τότε τα μέτρα, καθώς στόχος είναι να εχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι τέλος Ιουνίου.
Για την εστίαση, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών δήλωσε ότι θα ανοίξει αφού προηγηθούν τα σχολεία κι εφόσον όλες οι παράμετροι είναι καλές.
Τέλος, επανέλαβε την αναγκαιότητα να γίνονται πολλά τεστ υπογραμμίζοντας ότι όσο περισσότερα τεστ γίνονται τόσο περισσότερους ασυμπτωματικούς θα ανακαλύπτουμε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass