Προκαταρκτική για καταγγελία ηθοποιού ότι βιάστηκε από μαθητή του

Κατάθεση του προέδρου του ΣΕΗ στον εισαγγελέα για την υπόθεση Λιγνάδη

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2021 12:52

ΑΘΗΝΑ
Τσουνάμι εξελίξεων στο χώρο του θεάτρου. Την ώρα που η κοινή γνώμη παρακολουθεί όσα διαδραματίζονται με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Λιγνάδη, στην εισαγγελία έχει κατατεθεί ακόμα μια μήνυση που αφορά έναν 37χρονο ηθοποιό – σκηνοθέτη, ο οποίος αυτή τη στιγμή εμφανίζεται σε δημοφιλή τηλεοπτική σειρά.

Ο ηθοποιός που έχει φιλική σχέση με τον Δημήτρη Λιγνάδη και έχει συνεργαστεί στο παρελθόν μαζί του αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 2006. Συμμετείχε σε πολλές γνωστές θεατρικές παραστάσεις, ενώ το 2017 και το 2019 οι ρόλοι του σε σίριαλ κέντρισαν το ενδιαφέρον του κοινού.
Οι εισαγγελικές Αρχές, μετά τη μήνυση, έχουν διατάξει κατεπείγουσα έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθούν τα καταγγελλόμενα, έτσι ώστε να ασκηθούν ποινικές διώξεις.
Παράλληλα, επειδή η υπόθεση παραγράφεται στα τέλη του ερχόμενου Μαΐου, οι δικαστικοί λειτουργοί προσπαθούν να δέσουν όσο το δυνατόν συντομότερα όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έως το τέλος αυτής της εβδομάδας, θα έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν το υλικό που χρειάζεται για να προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων.
Στην εκπομπή «Πρωινό» το πρωί της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου 2021, σχολιάστηκε η έντονη φημολογία των τελευταίων ωρών. «Εμπλέκεται στην αρχική υπόθεση του γνωστού σκηνοθέτη ηθοποιού» είπε ο Γιώργος Λιάγκας.
«Συνάδελφοί του έχουν ενημερωθεί για τη φημολογία των τελευταίων ημερών, είναι σοκαρισμένοι. Κάνουν λόγο για έναν ευγενή, αλλά παράλληλα εσωστρεφή και κλειστό χαρακτήρα που μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Σοκαρισμένα είναι και τα στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού από το οποίο προβλήθηκε η συγκεκριμένη σειρά», ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΗ
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών παρέμεινε για περίπου μία ώρα στο εισαγγελικό γραφείο, χθες . Αποχωρώντας από τα δικαστήρια έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μία φράση θα πω και τίποτα άλλο. Μην περιμένετε να σας πούμε λεπτομέρειες, ο δρόμος ανοίγει για να ερευνήσει η δικαιοσύνη. Δεν απαντώ σε τίποτα άλλο».
Επισήμανε πως δεν προτίθεται να προβεί σε καμία δήλωση αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν επιθυμεί να ερωτηθεί για «το τι έφερα και τι δεν έφερα», σχολιάζοντας πως οι δημοσιογράφοι γνώριζαν τι θα προσκομίσει πριν μιλήσει ο ίδιος.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών θα παρέδιδε στον εισαγγελέα τον φάκελο «σεξουαλική βία» με ονόματα θυμάτων και θυτών εντός του θεατρικού χώρου. Η κατάθεση του κ. Μπιμπίλα, που είχε προγραμματιστεί πριν από την κατάθεση της δεύτερης μήνυσης κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, την Παρασκευή, στον Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο αναμένεται να διευρύνει την έρευνα των δικαστικών Αρχών για σοβαρά περαστικά σεξουαλικής κακοποίησης με δράστες ανθρώπους του θεάτρου.
Το υλικό που θα παρέδιδε ο κ. Μπιμπίλας θα είναι η αφετηρία για τις επόμενες ενέργειες των εισαγγελικών λειτουργών που ουσιαστικά θα εκκινήσουν παράλληλες έρευνες, ώστε για τις υποθέσεις που εντοπίζονται «ενεργά» αδικήματα να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες, προκειμένου οι δράστες να έρθουν αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη. Αντίστοιχα, αν από τον φάκελο του ΣΕΗ προκύψουν νεότερα στοιχεία για τον ήδη κατηγορούμενο καλλιτέχνη, αφού αυτά αξιολογηθούν ποινικά, θα διαβιβαστούν στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass