Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2021 9:01

Διασωληνωμένος με κορονοϊό στο Σισμανόγλειοο Θ. Κατσανέβας
ΑΘΗΝΑ
Δύσκολες στιγμές περνά ο Θεόδωρος Κατσανέβας, καθώς νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Σισμανόγλειο. Ο πρώην βουλευτής είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό στις 19 Απριλίου, έχοντας κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού πέντε ημέρες

νωρίτερα.

Βουλευτές της ΝΔ ζητούν μουσική και επέκταση ωραρίου
ΑΘΗΝΑ
Αίτημα προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, να αρθεί το μέτρο απαγόρευσης της μουσικής στα καταστήματα εστίασης απηύθυναν με επιστολή τους επτά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Αν και οι βουλευτές τονίζουν την ανάγκη να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα κατά του κορονοϊού, όπως οι αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών, η αποκλειστική χρήση της εστίασης σε υπαίθριους χώρους από καθήμενους επισκέπτες, η χρήση των αυτοδιαγνωστικών τεστ και η ορθή και συνεχής χρήση μάσκας από τους εργαζομένους, στη συνέχεια εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τη «σιωπή» στα καταστήματα εστίασης. Στην επιστολή τους κάνουν λόγο για απογοήτευση των επαγγελματιών του χώρου της εστίασης για τους περιορισμούς σχετικά με τη μουσική καθώς και την απαγόρευση κυκλοφορίας, που θα υποχρεώσει τα καταστήματα να κλείνουν το αργότερο στις 22.45. «Η πιθανότητα που προκύπτει είναι ότι έτσι δεν θα αποτραπούν φαινόμενα συνωστισμού σε σπίτια μετά τη λήξη του ωραρίου κυκλοφορίας» αναφέρουν στην επιστολή τους. «Επειδή είναι βέβαιο ότι οι επιχειρήσεις της εστίασης θα επιδείξουν και αυτές την υπευθυνότητα που επέδειξαν και τα εμπορικά καταστήματα σε ότι αφορά την τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Προτείνουμε την άρση της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση αλλά και την παράταση της κυκλοφορίας τουλάχιστον μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα» καταλήγει η επιστολή την οποία υπογράφουν οι: Χριστόφορος Μπουτσικάκης (Α’ Πειραιά), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας), Κωνσταντίνος Κυρανάκης (Νότιος Τομέας Αθηνών), Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας), Ιωάννης Μελάς (Α’ Πειραιά), Χρήστος Δερμετζόπουλος (Έβρου) και Θεμιστοκλής Χειμάρας (Φθιώτιδας).

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για το θάνατο εγκύου στην Αιτωλοακαρνανία
ΑΘΗΝΑ
Στο πένθος βυθίστηκε η τοπική κοινωνία στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας από τον θάνατο 30χρονης εγκύου, ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής. Η Μαρία ήταν έγκυος στον έκτο μήνα και πέθανε ξαφνικά. Την βρήκε νεκρή στο μπάνιο του σπιτιού τους, ο σύζυγός της Βασίλης. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η ιατροδικαστής Βασιλική Τζιόλα, η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή από μαζική πνευμονική εμβολή, μια μορφή θρόμβωσης. Δυστυχώς, ο θάνατος ήταν σχεδόν ακαριαίος.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος:
«Το Κέντρο Υγείας Κατούνας έπρεπε να λειτουργεί όλο το 24ωρο και λειτουργεί καθημερινές από πρωί έως μεσημέρι. Την Μεγάλη Παρασκευή το μεσημέρι που το χρειάστηκε η νεαρή άτυχη έγκυος γυναίκα και το οποίο βρίσκεται κοντά στο σπίτι της ήταν αργία και δεν λειτουργούσε. Δεν υπήρχε ούτε ασθενοφόρο για να διασφαλιστεί η έγκαιρη διακομιδή της. Αντί λοιπόν να της παρασχεθεί ιατρική φροντίδα σε πέντε λεπτά της παρασχέθηκε σε μία ώρα. Πριν δύο χρόνια 65χρονος πάλι από τη περιοχή με κλειστό το κέντρο υγείας που θα μπορούσε τώρα να ζει ξεψύχησε στο αυτοκίνητο του γιού του καθ οδόν προς το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, για τους ίδιους λόγους.
Μπορεί λοιπόν η προσοχή όλων να έχει στραφεί στον κορονοϊό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επισημαίνουμε το ωράριο λειτουργίας πολλών κέντρων υγείας αγροτικού τύπου που βρίσκονται μακριά από νοσοκομεία και λειτουργούν με ωράριο τραπεζών λόγω έλλειψης ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού. Η λειτουργία αυτή στοιχίζει ανθρώπινες ζωές σε έκτακτα περιστατικά αφού καθυστερεί η διακομιδή τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass