Πιο διευρυμένο ωράριο υπό όρους από 15 Μαΐου

Προανήγγειλε ο Αδωνις Γεωργιάδης για την εστίαση * Πόσα ραντεβού έχει κλείσει η ηλικιακή ομάδα των 45-49 ετών * Καφεδάκι με γιατρούς για την ΠτΔ

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2021 9:03

ΑΘΗΝΑ
«Ανοίγουμε την εστίαση αλλά ο ιός δεν έχει φύγει. Το σύνθημα ότι πέρασε ο κίνδυνος δεν έχει δοθεί» τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. «Κανένας δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία κανενός, αλλά πρέπει

να κρατηθεί ο ιός υπό έλεγχο», συμπλήρωσε.
Μέχρι έξι άτομα στα τραπέζια, με κωδικό 6 και αναχώρηση στις 22:45, υπενθύμισε ο υπουργός προσθέτοντας ότι με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου, στόχος είναι να ανακοινωθεί πιο διευρυμένο ωράριο «πάντα υπό την αίρεση ότι ο ιός θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία. Κάθε εβδομάδα θα συνεχίσει να συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Σήμερα δεν επιστρέφουμε στην παλιά μας ζωή κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα», τόνισε.
Αναμφίβολα υπάρχουν εργαζόμενοι που μένουν σε αναστολή και ζητώ συγγνώμη, καθώς δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο, πρόσθεσε ο υπουργός.
Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους της εστίασης, είπε ο κ. Γεωργιάδης και αναφέρθηκε σε χιλιάδες επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανοίξουν καθώς δεν έχουν τον προβλεπόμενο ανοιχτό χώρο. Υπενθύμισε ότι σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, τα «κουρεμένα» ενοίκια θα ισχύσουν και τον Μάιο, με τα ίδια κριτήρια που εφαρμόστηκαν και τον Απρίλιο, και στις 10 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να χορηγηθεί το κεφάλαιο για την επανεκκίνηση μέσω ΕΣΠΑ, ενώ ξεκινάει μέσα στο μήνα και το πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών για την πληρωμή των παγίων.
Μίλησε επίσης για θριαμβευτική εικόνα εμβολιασμού από τη νέα γενιά «που έβαλε τα γυαλιά στους μεγαλύτερους με νοοτροπία που κινεί την Ελλάδα μπροστά».
Ως προς την απαγόρευση μουσικής είπε ότι ήταν απαίτηση των γιατρών, καθώς «μιλώντας πιο δυνατά εκπνέεις με μεγαλύτερη ταχύτητα τα σταγονίδια, αυξάνοντας την πιθανότητα να κολλήσει κάποιος διπλανός που έχει βγάλει τη μάσκα για να φάει».
Επίσης διευκρίνισε ότι τα εστιατόρια που είναι στα ξενοδοχεία λειτουργούσαν όλο το διάστημα για τους ενοίκους, ενώ θα συνεχίσουν να μην λειτουργούν τα μπαρ.
Σχετικά με τα γυμναστήρια θα ανακοινωθεί πρόγραμμα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ, αναγνωρίζουμε, πρόσθεσε ο ίδιος, ότι είναι σε πολύ δυσμενή θέση και θα έχουν ειδική μεταχείριση.
Η ΗΛΙΚΙΑ 45-49
Στην ηλικιακή ομάδα των 45-49 ετών που άνοιξε το Μ. Σάββατο, μέχρι χθες βράδυ είχαν κλείσει τα ραντεβού τους 170.000 συμπολίτες μας, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.
Ο κ. Κικίλιας επισκέφτηκε χθες  μαζί με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου Παράρτημα ΑμεΑ Ανατολικής Αθήνας (πρώην Θ.Χ.Π. Αθήνας και Μελισσίων), όπου συνάντησαν τον Μιχάλη Γιοβανίδη, τον πρώτο ηλικιωμένο που εμβολιάστηκε στις 27.12.2020 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
«Το μόνο που μπορεί να σε σώσει είναι το εμβόλιο», μου είπε ο Μιχάλης Γιοβανίδης, ο πρώτος συμπολίτης μας που εμβολιάστηκε δίνοντας το παράδειγμα σε όλους μας», ανέφερε ο υπουργός Υγείας. «Η Επιχείρηση ‘’Ελευθερία’’ προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, πάντα με ασφάλεια και σεβασμό προς τους πολίτες. Πλέον, όλοι οι πολίτες άνω των 30 ετών μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους», πρόσθεσε.
Από την πλευρά της η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε πως «ο κ. κύριος Γιοβανίδης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση».
«Είναι η προσωποποίηση της ‘’Ελευθερίας’’. Από την αρχή μας είχε δηλώσει την επιθυμία του να είναι ο πρώτος που θα κάνει το ταξίδι προς την ‘’Ελευθερία’’ για να φθάσει και πρώτος στο τέλος αυτής της τόσο δύσκολης περιπέτειας. Δυνατός και υγιής, έκανε χιούμορ και έδωσε και σε εμάς ένα μάθημα ζωής. Φροντίσαμε ώστε οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας να εμβολιαστούν πρώτοι μέσα στις δομές που ζουν, χωρίς να μετακινηθούν και να ταλαιπωρηθούν, ώστε να τους προστατεύσουμε ως οφείλουμε. Συνεχίζουμε με ταχύτητα τους εμβολιασμούς και σύντομα η χώρα μας θα είναι θωρακισμένη. Ο εμβολιασμός είναι η ‘’Ελευθερία’’μας», είπε η υφυπουργός Εργασίας.
ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΎΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠτΔ
Με γιατρούς από τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Σωτηρία» συναντήθηκε χθες Δευτέρα του Πάσχα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
“Πρώτη μέρα με την εστίαση πάλι ανοικτή, έστω και με περιορισμούς. Απολαμβάνοντας ένα καφέ και φιλική κουβέντα με γιατρούς από τον Ευαγγελισμό και το Σωτηρία ξαναζούμε μικρές χαρές της καθημερινότητας, που τις θεωρούσαμε αυτονόητες μέχρι να μας τις στερήσει η πανδημία”. ανέφερε μέσω του Twitter η ΠτΔ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass