Επιδότηση 80% για όλα τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Οικονόμου: Οι ιδιώτες πάροχοι αναγκαστικά θα ακολουθήσουν

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2021 11:25

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Το 80% της επικείμενης αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.


Διευκρίνισε ότι η επιδότηση αφορά όλα τα τιμολόγια της ΔΕΗ σημειώνοντας ότι οι ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν γιατί διαφορετικά θα χάσουν πελάτες.
«Και βεβαίως αυτό θα πυροδοτήσει και τον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών έτσι ώστε σε πολλές περιπτώσεις αυτή η απορρόφηση της ακρίβειας να μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη. Και αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι εξοικονομούν χρήματα τα νοικοκυριά αλλά και οι επιχειρήσεις έτσι ώστε να περιφρουρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να μην φορτώνονται βάρη που πολλές φορές μετακυλύουν στους καταναλωτές» είπε.
Επίσης σημείωσε ότι θα υπάρξει και αύξηση κατά 20% του επιδόματος θέρμανσης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι το πακέτο μέτρων ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ και το πιο σημαντικό είναι ότι μειώνονται οι φόροι και αυξάνονται τα εισοδήματα. «Δημιουργείται μια ασπίδα προστασίας στον κόσμο για όλα αυτά που πέρασε ή φοβάται ότι μπορεί να επαναληφθούν. Και βεβαίως δίνει πολύ σημαντικά κίνητρα στην νέα γενιά για να ξαναγίνει ο πρωταγωνιστής μέσα από την εκπαίδευση, την εργασία, τη χρήση της τεχνολογίας, τη ζωή γενικότερα στη χώρα που αλλάζει» είπε και πρόσθεσε «η ομιλία του πρωθυπουργού πήγε την πατρίδα πολλά βήματα μπροστά. Άλλαξε την ατζέντα, από τη μιζέρια, τον φόβο την ανησυχία, όλα αυτά που συζητάγαμε μέχρι χθες. Απέδειξε ο πρωθυπουργός ότι τα αποτελέσματα της δουλειάς μας και τα πολύ μελετημένα μέτρα που εξήγγειλε μπορούν να μας δώσουν την ικανότητα και το δικαίωμα να ονειρευόμαστε ότι από αυτή την Ελλάδα που αλλάζει το μέρισμα φτάνει παντού, σε κάθε σπίτι, σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα».
Επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, είπε πως και αυτό το μέτρο αφορά όλους τους πολίτες. «Το 2022 θα είναι ακόμα μικρότερος ο ΕΝΦΙΑ» είπε.
Σχετικά με τη δημόσια υγεία, επισήμανε πως κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει 4 διαγνωστικές εξετάσεις για πολύ σημαντικές ασθένειες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass