Καταδικάζουν την προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας

Είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο, δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος - Αμεση και ζωτική ανάγκη η απεμπλοκή της Ελλάδας, ανέφερε ο Δημ. Κουτσούμπας

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2022 14:00

ΑΘΗΝΑ
Αντίθετη με το διεθνές δίκαιο η προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας στη Ρωσία δηλώνει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος και σημειώνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη ο τερματισμός της εισβολής. Παράλληλα ο Γιώργος Κατρούγκαλος επισημαίνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη η κινητοποίηση της ελληνικής διπλωματίας για την προστασία της ελληνικής κοινότητας στην περιοχή.
«Η απόφαση προσάρτησης κατεχομένων εδαφών της Ουκρανίας στη Ρωσία είναι αντίθετη στο διεθνές δίκαιο. Επιτακτική ανάγκη ο τερματισμός της εισβολής, η έναρξη διαπραγματεύσεων για την ειρήνη και η κινητοποίηση της διπλωματίας μας για προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Κοινότητας» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος.
Ο ΔΗΜ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
«Οι εξελίξεις στο μέτωπο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία σηματοδοτούν την ένταση της αντιπαράθεσης με ανυπολόγιστους κινδύνους για τους λαούς» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Όχι μόνο για τον λαό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της σύγκρουσης, αλλά και για τους λαούς όλου του κόσμου, που ήδη πληρώνουν το βαρύ κόστος της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας. Από τη μια τα σχέδια προσάρτησης των κατακτημένων εδαφών στη ρωσική ομοσπονδία κι από την άλλη η αμερικανοΝΑΤΟϊκή στήριξη στην αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι με βαρύ οπλισμό και άλλα μέσα, συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό για τους λαούς, που επιτείνεται από τις εκατέρωθεν απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων και τις δολιοφθορές σε αγωγούς και άλλες κρίσιμες υποδομές» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Σε αυτές τις συνθήκες είναι άμεση και ζωτική ανάγκη η απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο. Να σταματήσει εδώ και τώρα η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία και η χρησιμοποίηση της ελληνικής επικράτειας και των υποδομών της χώρας ως ορμητήριο πολέμου. Η λαϊκή παρέμβαση είναι όσο ποτέ αναγκαία και είναι αυτή που μπορεί να επιβάλλει αυτές τις επιλογές» υπογράμμισε, καταλήγοντας στη δήλωσή του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
*Για «σοβαρή παραβίαση των καθιερωμένων αρχών του διεθνούς δικαίου» κάνει λόγο και  η Τουρκία. Ειδικότερα, το τουρκικό Υπουργείο επισήμανε πως δεν έχει αναγνωρίσει την προσάρτηση, το 2014, της Κριμαίας από τη Ρωσία και πρόσθεσε πως απορρίπτει την απόφαση της Ρωσίας να προσαρτήσει τις τέσσερις περιφέρειες, το Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ, τη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια. «Η απόφαση αυτή, η οποία αποτελεί σοβαρή παραβίαση των καθιερωμένων αρχών του διεθνούς δικαίου, δεν μπορεί να γίνει δεκτή», ανακοίνωσε το Υπουργείο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Επαναλαμβάνουμε την υποστήριξή μας για τον τερματισμό αυτού του πολέμου, η σκληρότητα του οποίου συνεχίζει να αυξάνεται, στη βάση μιας δίκαιης ειρήνης που θα επιτευχθεί μέσω διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass