«Ο ΟΣΕ δεν είχε ούτε προσωπικό ούτε χρηματοδότηση»

Δήλωσε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης στην Εξεταστική για Τέμπη *Προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών του κ. Καραμανλή, βλέπει η Νέα Αριστερά

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2024 8:20

ΑΘΗΝΑ
Την κατάσταση που επικρατούσε για χρόνια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, περιέγραψε στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Κατά την κατάθεσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη -διετέλεσε υπουργός υποδομών την περίοδο 2013-2015- μίλησε για τις χρόνιες παθογένειες, τις ελλείψεις στο προσωπικό αλλά και την ανεπάρκεια του δικτύου. «O ΟΣΕ δεν είχε ούτε το προσωπικό ούτε την χρηματοδότηση» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «τα συστήματα σηματοδότησης ήταν αντικείμενο δολιοφθορών και κλοπών, ενώ το δίκτυο ουσιαστικά ήταν κατεστραμμένο».
«Όταν έφυγα από το υπουργείο, το τέλος του 14, παρεδόθη αυτή η σύμβαση για να εκτελεστεί σε 2 χρόνια. Επειδή υπήρχαν σοβαρά θέματα και στην υποδομή, πέρα από ασφαλείας και στη γραμμή δηλαδή, το δίκτυο ήταν προβληματικό. Για αυτό όπως είπα καλούσα τους υπευθύνους κάθε 20 – 30 μέρες, ιδίως στο σημείο της Λαμίας που η γραμμή ήταν σε πολύ κακή κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη σύμβαση 717.Η ΠΕΤΗ ΠΕΡΚΑ
Για προσπάθεια «συγκάλυψης των ευθυνών του κ. Καραμανλή και της κυβέρνησης της ΝΔ εν γένει για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών», κάνει λόγο η Νέα Αριστερά.
Η βουλευτής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Πέτη Πέρκα, ανέφερε στη Βουλή πως η εξεταστική επιτροπή, με απόφαση της πλειοψηφίας, ξεκίνησε τη διερεύνηση από το 1997 και με μάρτυρες που δεν έχουν σχέση με το δυστύχημα «με αποτέλεσμα να εξετάζουμε μάρτυρες που δεν ξέρουν, δεν θυμούνται μετά από τόσα χρόνια και το μόνο που καταθέτουν είναι υποθετικές κρίσεις». Και συνέχισε: «Αντιθέτως απέκλεισε μάρτυρες/κλειδιά που η συμβολή τους θα φώτιζε πολλές πτυχές. Για παράδειγμα αποκλείστηκαν ανώτερα στελέχη ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που ορίστηκε από τις οικογένειες, εκπρόσωποι εργαζομένων, σημαντικοί πραγματογνώμονες, κ.ά.».
Καταλήγοντας, σημείωσε η Π. Πέρκα: «Ως επιτομή αυτής της λειτουργίας έρχεται και η κυνική δήλωση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Δημήτριου Μαρκόπουλου η οποία μας οδήγησε ως Νέα Αριστερά στην κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του. Η ενέργεια αυτή αποτελεί την ελάχιστη κίνηση σεβασμού στην μνήμη των θυμάτων των Τεμπών και των οικογενειών τους. Οτιδήποτε λιγότερο μετατρέπει την προσβολή σε κυβερνητική γραμμή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass