Η Επαγγελματική Εκπαίδευση να αποτελέσει πρώτη επιλογή

*Τι αλλάζει στα ΙΕΚ, τι είναι τα ΚΕΕΚ, διευκρινίζει ο Πιερρακάκης

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2024 8:51

ΑΘΗΝΑ
Με ένα σύντομο βίντεο στο TikTok ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης εξηγεί τις αλλαγές που γίνονται με τη μεταρρύθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη χώρα μας.

Ξεκινώντας σε χιουμοριστικό ύφος, ο Κυριάκος Πιερρακάκης λέει: «Τα ΕΠΑΛ, τα ΙΕΚ, που μετονομάζονται σε ΣΑΕΚ, και τα ΕΚ, θα συνυπάρχουν πλέον στο πλαίσιο ενός ΚΕΕΚ, στο οποίο θα περάσουν και τα ΓΕΑΣ. Μάλιστα…».
Στη συνέχεια, ο υπουργός εξηγεί: «Μερικές φορές δεν αρκεί κανείς να διαβάσει έναν νόμο. Και επειδή αυτές τις ημέρες συζητάμε στη Βουλή τη μεταρρύθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη χώρα μας, πάμε να δούμε σε απλά ελληνικά τι είναι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε».
Και εξειδικεύει περαιτέρω:
Πρώτον: Δημιουργούμε τα ΚΕΕΚ, τα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. 60 campuses σε όλη τη χώρα, τα οποία θα στοχευτούν θεματικά στις ανάγκες κάθε τοπικής οικονομίας και κοινωνίας. Παράδειγμα: Πρότυπο ΕΠΑΛ Περάματος ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Και μόνο πηγαίνοντας κανείς εκεί, μπορεί να καταλάβει πώς πρέπει να στοχευτεί, πού πρέπει να εστιάσει. Το ίδιο θα συμβεί σε κάθε γωνιά της χώρας.
Δεύτερον: Τα ΙΕΚ μετονομάζονται σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης και αποκτούν 130 νέους οδηγούς κατάρτισης, 130 νέες ειδικότητες, νέα επαγγέλματα, τα οποία είναι συμβατά με την εποχή μας.
Τρίτον: Επενδύουμε 114 εκατ. ευρώ στα Εργαστηριακά Κέντρα, για να αποκτήσουν νέο εξοπλισμό.
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης καταλήγει: «Η Επαγγελματική Εκπαίδευση πρέπει να αποτελέσει για πολλούς στη χώρα μας πρώτη επιλογή. Ξεκινάμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass