Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2024 7:26

Πρεμιέρα από 1η Φεβρουαρίου για τον Ενεργειακό Διαμεσολαβητή
ΑΘΗΝΑ
Ξεκινά από αύριο Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου ο Ελληνικός Ενεργειακός Διαμεσολαβητής, ανακοίνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων. Ο Ενεργειακός Διαμεσολαβητής μεσολαβεί προκειμένου να διευκολύνει την εξωδικαστική επίλυση διαφορών μεταξύ καταναλωτών/πελατών ηλεκτρικής ενέργειας ή φυσικού αερίου και προμηθευτών και διαχειριστών δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας ή φυσικού αερίου.
Αντικείμενο ενεργειακής διαμεσολάβησης μπορούν να αποτελέσουν, ενδεικτικά, οι αμφισβητήσεις χρεώσεων, ρήτρας, ύψους της κατανάλωσης, η ασάφεια λογαριασμού κτλ.
Η υποβολή αίτησης του καταναλωτή για διαμεσολάβηση γίνεται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ENOMOS (Energy Ombudsman Operating System) που έχει αναπτύξει η ΡΑΑΕΥ για τον σκοπό αυτό. Ο Ενεργειακός Διαμεσολαβητής ολοκληρώνει τη διαδικασία της επίλυσης της διαφοράς μεταξύ του καταναλωτή και του προμηθευτή/διαχειριστή εντός διαστήματος 90 ημερών από την ημερομηνία που έλαβε τον πλήρη φάκελο της αναφοράς/καταγγελίας. Ως Ενεργειακός Διαμεσολαβητής ορίστηκε από την Ολομέλεια της ΡΑΑΕΥ ο αναπληρωτής καθηγητής και μέλος της, κ. Κομνηνός Κόμνιος.

 

Μέσω gov.gr το ιστορικό Ελέγχων Οχημάτων ΚΤΕΟ
ΑΘΗΝΑ
Για πρώτη φορά μέσω του gov.gr οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται ηλεκτρονικά και άμεσα για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τους πόντους που έχουν λάβει στο Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (ΣΕΣΟ-Point System), καθώς και για το ιστορικό Τεχνικών Ελέγχων Οχημάτων- ΚΤΕΟ. Πρόκειται για δύο νέες υπηρεσίες που συμβάλλουν στον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τίθενται σε παραγωγική λειτουργία στο πλαίσιο της συνεργασίας των υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, Υποδομών & Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, καθώς και της υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών, αρμόδιας για τις Μεταφορές, Χριστίνας Αλεξοπούλου.
Με τις δύο νέες υπηρεσίες απλουστεύεται η αλληλεπίδραση των πολιτών με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και μειώνεται αμφίδρομα η γραφειοκρατία, γεγονός που συνεπάγεται εξοικονόμηση πόρων και χρόνου για τους πολίτες και το Δημόσιο. Συγχρόνως, ενισχύεται η διαφάνεια των διαδικασιών και το αίσθημα της οδικής ασφάλειας. Οι οδηγοί γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο τούς βαθμούς ποινής τους στο Point System, ενώ έχουν και τη δυνατότητα συγκεντρωτικής ενημέρωσης για τους ελέγχους ΚΤΕΟ, συμπεριλαμβανομένων και των χιλιομέτρων που έχει διανύσει το όχημα.
Οι πολίτες εισέρχονται στις δύο νέες υπηρεσίες με τρόπο απλό και φιλικό, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία υλοποίησε και την ανάπτυξη των υπηρεσιών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass