«Παρέλαση» τρακτέρ στην Καρδίτσα

Συμβολικός αποκλεισμός της Ε.Ο. Καρδίτσας-Τρικάλων

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2024 8:10

ΑΘΗΝΑ
«Παρέλαση» έκαναν οι αγρότες το απόγευμα της Τετάρτης στην Καρδίτσα, καθώς μπήκαν με τα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του OPEN, τα τρακτέρ μπήκαν στην πόλη κορνάροντας και με αναμμένα τα φώτα, ενώ πλήθος κόσμου -μεταξύ άλλων και ο εμπορικός σύλλογος της περιοχής- έδωσε το «παρών» στην κεντρική πλατεία της πόλης, για να στηρίξει τους αγρότες.
Οι αγρότες ανέφεραν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις στην περιοχή, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το μεσημέρι, σε συμβολικό αποκλεισμό της Ε.Ο. Καρδίτσας-Τρικάλων (στο ύψος του Jumbo) για 40-45 λεπτά προχώρησαν λίγο μετά τις 13:30 αγρότες από το Αγναντερό, τα Μεγάλα Καλύβια και το Γλίνο Τρικάλων, οι οποίοι έχουν βγάλει τα αγροτικά τους μηχανήματα στο συγκεκριμένο σημείο, στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή.
Μιλώντας στο KarditsaLive.Net, αγρότες του μπλόκου ζήτησαν από την κυβέρνηση να σκύψει πάνω στα μεγάλα προβλήματα του πρωτογενή τομέα, ο οποίος κρατάει «ζωντανούς» πολλούς ακόμα κλάδους, και να δώσει λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα, που έγιναν ακόμα μεγαλύτερα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.
Τα αιτήματα του μπλόκου των αγροτών στην Καρδίτσα είναι κοινά με τα αιτήματα των άλλων μπλόκων που έχουν στηθεί στη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές της χώρας και έχουν να κάνουν με την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους, τη μείωση του κόστους παραγωγής με θέσπιση ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και φθηνό αγροτικό ρεύμα, αλλά και την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων για να μην επαναληφθεί η καταστροφή που βίωσαν χάνοντας την παραγωγή και τα ζώα τους.
«Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων πέφτουν, οι επιδοτήσεις που παίρνουμε είναι ψίχουλα, το ρεύμα, το πετρέλαιο, τα λιπάσματα έχουν φτάσει στον Θεό. Η κτηνοτροφία επίσης είναι προς διάλυση, όλοι είναι αγανακτισμένοι, έχασαν ζωικό κεφάλαιο και η τιμή στο γάλα πέφτει. Πρέπει κάτι να κάνει η κυβέρνηση, ώστε να κρατήσει εδώ, στον τόπο τους, τους νέους αγρότες, για να μην ξενιτευτούμε!», τόνιζαν χαρακτηριστικά.
ΑΛΛΑ ΜΠΛΟΚΑ
Την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα έκλεισαν αγρότες από μπλόκο στην Αταλάντη, ενόσω οι αντιδράσεις τους συνεχίζονται στα μπλόκα της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών, όπως της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.
Συγκεκριμένα, δεκάδες άτομα με 50 τρακτέρ έκλεισαν τον δρόμο, συνεχίζοντας τις διαμαρτυρίες τους για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.«Δίνουμε αγώνα επιβίωσης, η χώρα χωρίς πρωτογενή τομέα δεν θα λέγεται χώρα» λένε οι αγρότες. Λόγω της κινητοποίησης, η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο της Αταλάντης, γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass