Θέλουμε οι νέοι να μείνουν στον τόπο μας

Γι’ αυτό στόχος μας είναι η αύξηση μισθών - συντάξεων, δήλωσε ο Κ. Σκρέκας

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2024 9:50

ΑΘΗΝΑ
Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της Διευρυμένης Διοικητικής Επιτροπής ΚΕΕΕ στο Ρέθυμνο, με τη συμμετοχή πλήθους μελών των Επιμελητηρίων από όλη τη χώρα,

επιχειρηματιών, εκπροσώπων της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το «παρών» έδωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση μισθών και συντάξεων, καθώς και η αντιμετώπιση της ακρίβειας.
Οι εργασίες ξεκίνησαν με το καλωσόρισμα του προέδρου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, κ. Γεωργίου Γιακουμάκη, και την εισήγηση του A’ αντιπροέδρου Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Εμμανουήλ Ψαρουδάκη, με θέμα τη βιώσιμη ανάπτυξη, τον τουρισμό και την Ρεθυμνιώτικη επιχειρηματικότητα. Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννης Μασούτης ανέπτυξε το θέμα: «Η δυναμική των Κρητικών επιχειρήσεων και η ελληνική οικονομία: η επόμενη μέρα».
Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η υλοποίηση των προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, υποστηρίζοντας την υλοποίηση νέων επενδύσεων. Η Ελλάδα έχει επιστρέψει σε πρωτογενή πλεονάσματα και έχει ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα. Όμως, όπως έχει επισημάνει η επιμελητηριακή κοινότητα, υπάρχουν και οι παράγοντες που δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Χρειάζεται αλλαγή του αναπτυξιακού υποδείγματος της ελληνικής οικονομίας ώστε να μπορούμε να αντέξουμε στις διεθνέις αναταράξεις και οι ελληνικές επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στις επιταγές της παγκόσμιας οικονομίας. Όσον αφορά την Κρήτη μπορούμε να στηρίξουμε τις προσπάθειες των Κρητικών επιχειρήσεων ώστε να ανοίξουν τα φτερά τους εντός και εκτός Κρήτης με σειρά από παρεμβάσεις.»
Στις εργασίες της Συνεδρίασης συμμετείχε το σύνολο των μελών της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και πρόεδροι Επιμελητηρίων της Χώρας. Συγκεκριμένα, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της κ. Ιωάννης Μασούτης,  Α’ αντιπρόεδρος, κ. Ιορδάνης Τσώτσος, ο Β’ αντιπρόεδρος, κ. Παύλος Ραβάνης, ο Γ’ αντιπρόεδρος, κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Δ’ αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο E’ αντιπρόεδρος, κ. Ιωάννης Βουτσινάς, ο γενικός γραμματέας, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης,  ο οικονομικός επόπτης, κ. Βασίλειος Γιαγιάκος, ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, κ.  Εμμανουήλ Αλιφιεράκης, ο υπεύθυνος Έρευνας & Ανάπτυξης, κ. Φώτιος Δαμούλος και ο υπεύθυνος Εξωστρέφειας & Διεθνών Σχέσεων, κ. Στέφανος Γεωργιάδης καθώς και εκπρόσωποι, μέλη διοίκησης  και στελέχη από είκοσι έξι Επιμελητήρια της χώρας.Στοχος η αυξηση μισθων και συνταξεων
Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, δήλωσε ότι «μπορούμε από κοινού να ενεργούμε, για να πάει μπροστά η χώρα, ενωμένοι για τον κοινό σκοπό καθώς μαζί με το πρόεδρο και την ΚΕΕΕ παλεύουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα όπως η ακρίβεια. Στόχος η αύξηση μισθών και συντάξεων, ώστε να μπορέσει η χώρα και ιδίως οι νέοι να μείνουν στον τόπο μας. Χρειάζονται ασφαλείς συνθήκες για την επιχειρηματική δραστηριότητα με βασικό παράγοντα τα Επιμελητήρια. Θα αναπτύξουμε περισσότερο τη συνεργασία  καθώς συζητάμε με την ΚΕΕΕ για τη δημιουργία περαιτέρω προγραμμάτων προς όφελος της επιχειρηματικότητας».ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΉΡΙΑ
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, μίλησε για τα αγροτικά τμήματα των Επιμελητήριων. «Θέλουμε από τα κατά τόπους Επιμελητήρια να λειτουργούν τα αγροτικά τμήματα και να συνδεθούν οι αγρότες με το επιχειρείν. Οι αγρότες να αποκτήσουν γνώση και να πολλαπλασιάσουμε την  αξία της αγροτικής παραγωγής».
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ανέφερε: «Η Ελλάδα και ο ελληνισμός πρέπει να δώσει βάση στην επιχειρηματικότητα για να παραχθεί πλούτος και θέσεις εργασίας. Πρέπει να καταλάβουν όπως και γίνεται, στην Ευρώπη, ότι η νησιωτική Ελλάδα είναι η ταυτότητα της Ευρώπης. Για αυτό και βρίσκουμε χρήματα για να ενισχύσουμε τα νησιά μας. Κανένα νησί δε θα αδικηθεί με το μεταφορικό ισοδύναμο και πάνω σε αυτό θα αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα στα νησιά μας».
Η υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, στο μήνυμά της επεσήμανε τις προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού στον τόπο και τη συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Σενετάκης,  δήλωσε ότι τα Επιμελητήρια θα μετατραπούν σε κέντρα επιχειρηματικότητας, ενώ από την πλευρά του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, σημείωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα δημιουργήσουν το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας, που θα συνεργαστεί άμεσα με τις ελληνικές επιχειρήσεις για ιδέες και πατέντες που μπορούν να αναπτυχθούν. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μίλησε για τη διασύνδεση επιχειρηματικότητας με την περιφέρεια Κρήτης και τα προγράμματα, ενώ από την πλευρά του  Ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος στον χαιρετισμό του καλωσόρισε τους επιχειρηματίες όλης της Ελλάδας όπως και ο δήμαρχος Ρεθύμνου, κ. Γιώργος Μαρινάκης, ο οποίος επεσήμανε ότι οι επιχειρηματίες με τη συνεργασία του Δήμου φτιάχνουν μια καλύτερη Ελλάδα. Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.
Τις εργασίες της διευρυμένης Διοικητικής Επιτροπής χαιρέτησαν οι πρόεδροι της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς και της ΕΣΕΕ, κ. Γιώργος Καρανίκας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass