Ταυτοποιήθηκε 43χρονος για εμπλοκή στους φόνους Σκαφτούρου-Ρουμπέτη

Είχε πυροβολήσει 16χρονο στα Καλύβια

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2024 8:00

Ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές ο άνθρωπος που φέρεται να διέπραξε ή να εμπλέκεται στις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου, Βασίλη Ρουμπέτη, Διονύση Μουζακίτη στο χώρο της Greek Mafia.


Πρόκειται για έναν 43χρονο Ρώσο που καταζητούνταν για άλλο λόγο, και συγκεκριμένα επειδή τον Απρίλιο του 2023 είχε πυροβολήσει στο πόδι έναν 16χρονο στα Καλύβια Αττικής. Από τα στοιχεία που συνέλλεξε η ΕΛ.ΑΣ ο συγκεκριμένος άνδρας διέμενε σε μεζονέτα στην περιοχή των Καλυβίων μαζί με τη σύζυγό του. Αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες η ΕΛΑΣ οδηγήθηκε στον ρωσικής καταγωγής άνδρα τον οποίο αναγνώρισαν ως δράση του πυροβολισμού κατά του ανήλικου.
Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε η φωτογραφία του υπήρχε στο κινητό τηλέφωνο του δολοφονηθέντος Βασίλη Ρουμπέτη (ή «Ράμπο») που έπεσε νεκρός στις 07-06-2023 στην περιοχή του Κορυδαλλού Αττικής.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρουμπέτης ήθελε να σκοτώσει τον 43χρονο Ρώσο, καθώς τον θεωρούσε υπεύθυνο για τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου τον οποίο εκτέλεσαν με καλάσνικοφ Δευτέρα του Πάσχα του 2022, μέσα στο εξοχικό του στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας. Ο 43χρονος είναι μέλος της μαφίας των τσιγάρων και των VOR v ZAKONE της εγκληματικής ομάδας που ειδικεύονταν σε εκβιασμούς και ληστείες, ενώ σχετιζόταν και με ανθρωποκτονία που είχε διαπραχθεί το έτος 2012, στην πόλη Κίεβο της Ουκρανίας.
Παρά τις επιστάμενες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Νοτιοανατολικής Αττικής, δεν έχει καταστεί εφικτός ο εντοπισμός και η σύλληψη του δράστη. Θεωρείται πολύ πιθανό να έχει διαφύγει στο εξωτερικό. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει κάνει πρόσφατα, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη του υπ. Προστασίας του Πολίτη από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δύο συλλήψεις ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση για τις δολοφονίες των Ρουμπέτη και Σκαφτούρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass