«Εφτιαξαν νόμο για Μητσοτάκη, αλλά στρίμωξε τον Κασσελάκη»

Ανέφερε ο πρωθυπουργός για τις εταιρείες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη * Παρουσιάστηκε το επετειακό έμβλημα για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2024 7:30

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κατά τη διάρκεια του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε και το επετειακό έμβλημα του κόμματος.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις «ρίζες» του κυβερνώντος κόμματος κατά την παρουσίαση του λογότυπου, το οποίο έχει στην κορυφή την χαρακτηριστική φλόγα του πυρσού, του πρώτου εμβλήματος της ΝΔ. Από κάτω αναγράφεται το αριθμός 50 που είναι φυσικά τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος. Η Νέα Δημοκρατία ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
ΒΟΛΕΣ ΣΕ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ
Εν τω μεταξύ σαφείς αιχμές για τις εταιρείες του Στέφανου Κασσελάκη άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.
«Έφτιαξαν νόμο για τον Μητσοτάκη αλλά γύρισε μπούμερανγκ στον Κασσελάκη»« είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο ψήφισμα κατά της Ελλάδος και στην παραδοχή Αρβανίτη ότι ήταν ο ίδιος εμπνευστής του ψηφίσματος-ντροπή καθώς περιγράφει περίπου ότι την Ελλάδα κυβερνά «περίπου μια... χούντα, με την δικαιοσύνη να μην λειτουργεί, με τον Τύπο να φιμώνεται. Έχουμε το ίδιο παιχνίδι της αντιπολίτευσης: Να κατασκευάζει μια μαύρη εικόνα της χώρας και μετά να την προβάλλει διεθνώς αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Για να προσθέσει: «Αλλά τόλμησαν τα ίδια πρόσωπα να μιλήσουν και για ελεγχόμενη ενημέρωση όταν οι ίδιοι ζουν με τα fake news των δικών τους πιστολέρος της διαβολής, που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι». «Είχαν και το θράσος να αναφερθούν σε αυτήν την χρονική συγκυρία, στο κράτος δικαίου, όταν πρώτος ο κ. Τσίπρας ομολογεί πως ήταν λάθος η στοχοποίηση των αντιπάλων του με τη σκευωρία της Novartis. Όπως και η προσπάθεια ελέγχου της πληροφόρησης με τον στημένο διαγωνισμό για τα κανάλια. Είναι σκάνδαλα για τα οποία μάλιστα - για να μην ξεχνιόμαστε - το Ειδικό Δικαστήριο καταδίκασε δύο υπουργούς του». Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε αιχμηρά για τον κ. Κασσελάκη: «Ο νέος αρχηγός όμως φαίνεται ότι έχει σηκώσει το δικό του μπαϊράκι και δεν συμφωνεί σε όλα με τον παλιό. Ίσως γιατί έχει να σηκώσει τον δικό του σταυρό με τα όσα αποκαλύπτονται» τόνισε για να προσθέσει: «Έφτιαξαν έναν νόμο εναντίον του Μητσοτάκη αλλά τελικά αυτό στρίμωξε τον Κασσελάκη. Επί μήνες ερωτάται αν έχει εταιρείες στο εξωτερικό κάτι που απαγορεύεται ρητά η ισχύουσα διάταξη του 2016 που ψηφίστηκε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. και πώς απαντά; λέγοντας ότι θα ρωτήσει τους δικηγόρους του.

50 ΧΡΟΝΙΑ ΝΔ
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τα 50 χρόνια ζωής της Δημοκρατίας στη χώρα μας αλλά και της Νέας Δημοκρατίας. Ανέφερε πως το εορταστικό συνέδριο του κόμματος θα λάβει χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου. Τόνισε πως από το 2019 που η ΝΔ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας «τα πάντα είναι καλύτερα στην χώρα». «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι με πρόσχημα τον παγκόσμιο πληθωρισμός να βρουν ευκαιρία να βγάλουν υπερκέρδη στην πλάτη των πολιτών είναι βαθιά γελασμένοι. Έχουμε κάνει σχεδόν 30.000 ελέγχους» ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Δίνουμε την ευκαιρία σε δεκάδες χιλιάδες ελληνόπουλα να σπουδάζουν χωρίς να ξενιτεύονται» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ. Με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ορίζεται ο κ. Πέτρος Τζανετάκος διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Πέτρος Τζανετάκος είναι κοινωνικός επιστήμονας με σημαντική εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και σε ζητήματα που σχετίζονται με το Κοινοβουλευτικό και το Νομοθετικό έργο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass