Πιερρακάκης: Συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους για την επαγγελματική εκπαίδευση

*Συζήτησαν για διαδικασίες, μεθοδολογία και το περιεχόμενό της

Δημοσίευση: 16 Απρ 2024 2:44

ΑΘΗΝΑ
Συνάντηση με τους προέδρους και εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και των επιστημονικών ινστιτούτων τους είχε χθες στην έδρα του υπουργείου ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκε και η αρμόδια υφυπουργός Ιωάννα Λυτρίβη, έγινε συζήτηση για θέματα που αφορούν στην επαγγελματική εκπαίδευση σε επίπεδο διαδικασιών, μεθοδολογίας και περιεχομένου, αλλά και για την επίλυση ζητημάτων που ανακύπτουν σχετικά με τη Μαθητεία και την πρακτική άσκηση.

«Σήμερα μαζί με την Ιωάννα Λυτρίβη και τον αρμόδιο ΓΓ Γιώργο Βούτσινο υποδεχτήκαμε στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού τους προέδρους και εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και των επιστημονικών τους ινστιτούτων.
Με τη σημερινή μας συνάντηση εγκαινιάζουμε μια πιο στενή συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, τον ΣΕΒ, τη ΓΣΕΒΕΕ, τον ΣΕΤΕ, την ΕΣΕΕ και τον ΣΒΕ με στόχο να αντιμετωπίσουμε την αναντιστοιχία δεξιοτήτων, επενδύοντας σε ειδικότητες με αυξημένη ζήτηση.
Συμφωνήσαμε, επίσης, να συνεργαστούμε για την ποιοτική αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης σε επίπεδο διαδικασιών, μεθοδολογίας και περιεχομένου, αλλά και για την επίλυση ζητημάτων που ανακύπτουν σχετικά με τη Μαθητεία και την πρακτική άσκηση.
Η πρόσφατη νομοθετική μας παρέμβαση και η αύξηση της χρηματοδότησης αντανακλούν την προσήλωσή μας στην ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Και πιστεύουμε ότι οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο αρωγό για να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης μετά τη συνάντηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass