Σκρέκας: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει “λαχανόκηπος” της Ευρώπης»

*Εκείνο που λείπει είναι να οργανώσουμε την αγορά, δήλωσε από το κέντρο διανομής της ΑΒ Βασιλόπουλος

Δημοσίευση: 16 Απρ 2024 2:45

ΑΘΗΝΑ
Τη θέση του ότι η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε «λαχανόκηπο» της Ευρώπης, διατύπωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Σκρέκας.
Εγκαινιάζοντας χθες το εξαγωγικό hub της ΑΒ Βασιλόπουλος στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παράγει, «δημιουργεί και μπορεί να εξάγει».
«Εκείνο που λείπει είναι να οργανώσουμε την αγορά. Αυτό ακριβώς κάνετε και δίνετε διέξοδο σε Έλληνες αγρότες, γεωργούς και κτηνοτρόφους» σχολίασε επίσης απευθυνόμενος στους παράγοντες της εταιρείας.

Συγχαίροντας την ΑΒ Βασιλόπουλος για το εξαγωγικό της hub, ο κ. Σκρέκας απεθυνόμενος στον brand president Νίκο Λαβίδα και τα άλλα στελέχη της λιανεμπορικής αλυσίδας είπε: «Δείχνετε τον δρόμο για το πού πρέπει να πάει Ελλάδα, η οποία μπορεί να μετατραπεί στον “λαχανόκηπο” της Ευρώπης και οι Έλληνες να μείνουν στην ύπαιθρο καλλιεργώντας και παράγοντας τα εξαιρετικά και υψηλής ποιότητας προϊόντα».
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, προέτρεψε μάλιστα αυτό το εγχείρημα της ΑΒ Βασιλόπουλος που «τόλμησε» το βήμα του…εξαγωγέα, να συνδυάζεται και με συμβολαιακή γεωργία.
Οπως διευκρίνισε ο κ. Λαβίδας, από τους 20 παραγωγούς- συνεταιρισμούς που συνεργάζεται η ΑΒ Βασιλόπουλος, οι μισοί περίπου είναι από τη Βόρειο Ελλάδα, από την Κεντρική Μακεδονία, παραγωγοί ακτινιδίων, ροδάκινων και άλλων φρούτων, ζυμαρικών από το Κιλκίς, όπως και παραγωγοί οσπρίων από την Καστοριά και την Κοζάνη.
Το εξαγωγικό hub της «ΑΒ Βασιλόπουλος», εκτείνεται σε περίπου 2.000 τ.μ και είναι εγκατεστημένο στο κέντρο διανομής της εταιρείας, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης καταλαμβάνοντας 33.000 τ.μ σε 112 στρέμματα, με το κόστος της συνολικής επένδυσης στο 1 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι να πραγματοποιούνται ετήσιες εξαγωγές άνω των 70.000 -80.000 τόνων φρέσκων φρούτων και λαχανικών προς θυγατρικές της μητρικής της, Ahold Delhaize, στις αγορές των Τσεχία, Σερβία και Ρουμανία, ενώ σε δεύτερο χρόνο δεν αποκλείονται αυτές των Βελγίου και Ολλανδίας.
Μάλιστα, όπως διευκρινίστηκε, το προαναφερόμενο τονάζ θα ξεπερνά ουσιαστικά την ετήσια κατανάλωση στα εγχώρια καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος, που ξεπερνούν τα 600 πανελλαδικά-τα μισά είναι εταιρικά σούπερ μάρκετ και τα υπόλοιπα franchising-και όπως γνωστοποίησε ο brand president της λιανεμπορικής αλυσίδας, πέραν των φρούτων και λαχανικών, αναπτύσσεται και ένα κωδικολόγιο superfresh (κρέατα, έτοιμα γεύματα), ενώ θα εξάγονται και τυποποιημένα προϊόντα (ζυμαρικά, όσπρια κτλ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass