ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CIMIC ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Ξεκινά την Πέμπτη η Άσκηση «Καμπερος-2014»

Με πραγματικά πυρά και κλειστή για το ευρύ κοινό

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2014 23:58 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:51

 

Με την επίσημη οριστικοποίηση της ώρας έναρξης που είναι η 11.45, ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη στο Πεδίο Βολής Κρανέας Ελασσόνας η άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας με πραγματικά πυρά με την επωνυμία «Καμπέρος 2014».

Για την άσκηση καθησυχάζοντας τους κατοίκους , για πρώτη φορά στα χρονικά επισκέφθηκε  χωριά και πόλεις της ευρύτερης περιοχής,  ο Αρχηγός ΤΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης, ένστολος και συνοδευόμενος από επιτελείς του, εφαρμόζοντας ουσιαστικά ένα πρωτόγνωρο  πρόγραμμα CIMIC (Civil Military Cooperation) , δηλαδή συνεργασίας Στρατού και πολιτών που συνήθως εφαρμόζεται μόνο σε ειδικές συνθήκες και σπάνια.

Η παρουσία του Αρχηγού στα βουνά της ορεινής Ελασσόνας φαίνεται να εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους κατοίκους, που ενημερώθηκαν από πρώτο χέρι για όλες τις λεπτομέρειες της  Άσκησης.

Στην άσκηση έχει κληθεί να παραστεί ακόμα και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον απλών πολιτών που θα ήθελαν να την παρακολουθήσουν από κοντά.

Με ανακοίνωση του το ΑΤΑ αναφέρει ότι η άσκηση δεν θα είναι ανοιχτή για το κοινό και ότι η πρόσβαση στο πεδίο βολής θα γίνεται μόνο με επίδειξη ατομικής πρόσκλησης.

Όσο για το ιστορικό, ιδιαίτερο  ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι μετά από 20 χρόνια περίπου (από το 1995 έχει να διεξαχθεί) η Π.Α θα πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη άσκηση εντοπισμένη αποκλειστικά στις αποστολές αέρος-εδάφους την με την συμμετοχή περισσότερων από 50 μαχητικών αεροσκαφών στο Πεδίο Βολής Κρανέας.

Θα είναι και η τελευταία μεγάλη άσκηση στην οποία θα συμμετέχουν τα μαχητικά κρούσης A-7E τα οποία αποσύρονται οριστικά από τον ενεργό δράση…

Σκοπός της άσκησης είναι η επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού των πολεμικών Μοιρών, ιπταμένων και τεχνικών, καθώς επίσης και ο έλεγχος της λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας των μαχητικών και των πραγματικών όπλων.

Η άσκηση θα περιλαμβάνει την εκτέλεση όλων των αεροπορικών αποστολών από το σύνολο των Πολεμικών Μοιρών της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ θα συμμετάσχουν και (Απάτσι) ΑΗ-64A/D της Αεροπορίας Στρατού με βολές βλημάτων Hellfire.

                                                                                                                        Δ. Βάλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass