ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ

Κοινή γραμμή βουλευτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κατά πλειστηριασμών

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2013 3:29 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:08
Αθήνα
Έντεκα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν τη διαφωνία τους με την πρόθεση της κυβέρνησης να αρθεί, ακόμα και υπό όρους, η απαγόρευση πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, και επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν στην αλλαγή των κριτηρίων.
Την ίδια στιγμή, σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, ενώ το υπουργείο Οικονομικών, από την πλευρά του, δηλώνει ότι δεν υπάρχει εύκολη λύση και αναζητείται η χρυσή τομή.
Μέσω της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», οι βουλευτές καλούν την κυβέρνηση να μην καταθέσει σχετική ρύθμιση στη Βουλή.
Πρόκειται για τον Β.Πολύδωρα, τον Αρ.Σπηλιωτόπουλο, την Φ.Πατριανάκου, τον Μ.Ταμήλο, τον Γ.Κοντογιάννη, την Κ.Παπακώστα και τον Κ.Κατσαφάδο από τη ΝΔ, και τον Π.Κουκουλόπουλο, τον Π.Ρήγα, τον Γ.Κουτσούκο και τον Μ.Κασσή από το ΠΑΣΟΚ.
Οι βουλευτές ζητούν να υπάρξει παράταση της προστασίας και, σε κάθε περίπτωση, προστασία για νοικοκυριά με χαμηλό ή συρρικνωμένο εισόδημα.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομικών σχολίασε ότι για το θέμα «δεν υπάρχει εύκολη λύση και αυτό που αναζητείται σήμερα είναι η χρυσή τομή».
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, δηλώνει πάντως αποφασισμένος να προχωρήσει στην κατάθεση της σχετικής ρύθμισης. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Real News λέει μάλιστα ότι «δεν μπορούμε να μην κάνουμε κάτι, διαφορετικά θα καταρρεύσουν οι τράπεζες».
Εν τω μεταξύ, τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν φέρει στην πρώτη γραμμή το ζήτημα.
Είναι αδιανόητη η άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι «απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ασθενέστερων στρωμάτων του πληθυσμού και των νοικοκυριών, στο πλαίσιο μιας νέας "σεισάχθειας"»
Ο υπουργός Οικονομικών «σπέρνει μνημονιακούς ανέμους και θα θερίσει φθινοπωρινές θύελλες», σημειώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ η ΔΗΜΑΡ ζητά απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ως το 2015 και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια».
«Κυνική ομολογία του υπουργού Οικονομικών, ότι η κατοικία των λαϊκών οικογενειών πρέπει να θυσιαστεί για να στηριχτεί η κερδοφορία των τραπεζών», λέει από την πλευρά του το ΚΚΕ.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass