ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, «ΚΙΝΕΙΤΑΙ» ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Μέτωπο» κατά Χρυσής Αυγής

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2013 3:07 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:46
ΑΘΗΝΑ
Στη συγκρότηση μετώπου κατά της Χρυσής Αυγής προχωρούν όλα τα κόμματα, μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι και τις αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση στελεχών και υποστηρικτών της.
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ως εγκληματική οργάνωση το κόμμα εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής". "Η Δημοκρατία δεν είναι «ανοχύρωτη». Έχει τα μέσα να αμυνθεί στις προκλήσεις. Θα τα χρησιμοποιήσει όλα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Γιατί η δημοκρατική νομιμότητα είναι ασπίδα της Δημοκρατίας! Κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητεί ή να την υπονομεύει. Και η ενότητα ολόκληρου του λαού είναι απαραίτητη για την προάσπιση της δημοκρατικής νομιμότητας", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα, Αλέξης Τσίπρας και Φώτης Κουβέλης ετοιμάζονται να επισκεφθούν σήμερα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στον οποίο θα τονίσουν την ανάγκη δημιουργίας μετώπου απέναντι στη δράση των νεοναζί, ενώ θα ζητήσουν να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.
ΘΑ ΚΟΠΕΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Τις επόμενες ημέρες τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών θα καταθέσουν νομοθετική πρόταση με την οποία θα αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση σε κόμματα, οι αρχηγοί ή κρίσιμος αριθμός βουλευτών, ή μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησής τους, παραπέμπονται για αδικήματα περί εγκληματικής δράσης, ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών.
Στο μεταξύ. προκαταρκτική εξέταση για τη δράση της Χρυσής Αυγής διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη προκειμένου να διαπιστωθεί άμεσα εάν, εκτός των άλλων αδικημάτων, έχει συσταθεί εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τον άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα.
Η προκαταρκτική εξέταση, για την υπόθεση των 32 δικογραφιών που έχει αποστείλει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και αφορούν μέλη της Χρυσής Αυγής, ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ο οποίος θα ενεργήσει ταχύτατη ανάκριση και θα υποβάλει στο τέλος αιτιολογημένο πόρισμα.
Εντολή επίσης να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εκπαίδευσης μελών της Χρυσής Αυγής από εν ενεργή στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων έδωσε στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχ. Κωσταράκο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλος μετά την συνέντευξη στο "Βήμα της Κυριακής" μέλους της φασιστικής οργάνωσης, που ανέφερε ότι τέτοιου είδους εκπαιδεύσεις γίνονται περιστασιακά σε δάση της Αττικής και σε άλλες περιοχές της χώρας, και ως εκπαιδευτές χρησιμοποιούνται πρώην και εν ενεργεία μέλη των ΟΥΚ, των ΛΟΚ και άλλων ειδικών μονάδων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass