ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΕΡΙΤ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΑΕΙ

Με 235 «ναι» ψηφίστηκε η αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

* Εισήγηση άρσης ασυλίας για Ζαρούλια, Κασιδιάρη, Παναγιώταρο, Μπούκουρα

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2013 4:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:26
  
 Αθήνα
Με ευρεία πλειοψηφία 235 ψήφων υπέρ και 34 «παρών» ψηφίστηκε, όπως αναμενόταν, από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων, σε περίπτωση που ασκηθεί δίωξη κατά στελεχών για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.
Η ονομαστική ψηφοφορία για την 851 τροπολογία -στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας- διεξήχθη κατόπιν αιτήματος του ΠΑΣΟΚ. Το αποτέλεσμα ήταν το εξής: Ψήφισαν 269 βουλευτές. «Ναι» ψήφισαν 235 και «παρών» 34.
Εκτός από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, την τροπολογία υποστήριξε για «συμβολικούς λόγους», διατηρώντας επιφυλάξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η ΔΗΜΑΡ. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαφοροποιήθηκε ψηφίζοντας «παρών» (παρούσα), ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ψήφισε «ναι», παρά τις διαφωνίες του.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ είχαν επιλέξει το «παρών».
Πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας η Χρυσή Αυγή κατήγγειλε την τροπολογία και αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας.
Μαζί, σε ονομαστική ψηφοφορία τέθηκαν οι τροπολογίες για την ΝΕΡΙΤ και για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ. Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο τροπολογίες εγκρίθηκαν με 149 «ναι» και 120 «όχι».
Της συζήτησης που προηγήθηκε δέσποσε η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνει, στην τελευταία παράγραφο, την υποχρέωση του διοικητικού προσωπικού οκτώ ΑΕΙ να αυτοαπογραφούν επί ποινή αργίας.
Μιλώντας πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος απηύθυνε έκκληση «να ανοίξουν όλα τα Ιδρύματα και να αφήσουν την Πολιτεία και τον νόμο να λύσουν όλα τα ζητήματα», ενώ σημείωσε ότι τα 3/5 των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ έχουν απογραφεί.
Πέραν αυτού, η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνει τη ρύθμιση του παρουσιολογίου των εκπαιδευτικών, προβλέπει την δυνατότητα εξάντλησης του υποχρεωτικού ωραρίου τους μέχρι και σε πέντε όμορες σχολικές μονάδες, ενώ θεσπίζει και το δικαίωμα των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης να αλλάζουν την περιοχή τοποθέτησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών εντός των ορίων τους.
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ «4»
Εν τω μεταξύ την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου και Ευστάθιου Μπούκουρα εισηγείται ομόφωνα στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Στην συνεδρίασή της η Επιτροπή Δεοντολογίας, που εξέτασε τις υποθέσεις των τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ, αποφάσισε θετικά ως προς το αίτημα των εισαγγελικών αρχών να δοθεί άδεια από τη Βουλή στη Δικαιοσύνη ώστε να ασκηθεί δίωξη:
    Στην Ελένη Ζαρούλια για παράβαση του νόμου περί όπλων μετά τον εντοπισμό σφαίρας στις αποσκευές που προορίζονταν για τον σύζυγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο, όταν εκείνος ήταν προσωρινά κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.
    Στον Ηλία Κασιδιάρη και τον Ηλία Παναγιώταρο για τα επεισόδια που προκάλεσαν στον Μελιγαλά.
    Στον Ευστάθιο Μπούκουρα για απειλή και εξύβριση του δημάρχου Κορινθίας.
Στην Επιτροπή παρέστησαν η Ελένη Ζαρούλια και ο Ευστάθιος Μπούκουρας. Η πρώτη υποστήριξε ότι η υπόθεση είναι «στημένη» και με ειρωνική διάθεση «ευχήθηκε» στον αστυνομικό που εντόπισε τη σφαίρα να έχει καλή πορεία στο Σώμα και να πάρει προαγωγή.
Ο δεύτερος όταν ρωτήθηκε εάν κρίνει ως ακραία τη συμπεριφορά των βουλευτών της ΧΑ, διαχώρισε την περίπτωσή του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ εκφράζω μόνο τον εαυτό μου».
Η τελική απόφαση για την άρση της ασυλίας των τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ, θα ληφθεί με ονομαστική ψηφοφορία από την Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass