ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΑΠ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ:

«Να παραιτηθεί λόγω ακραίας ανοησίας»!

* Αντιδράσεις προκάλεσαν οι «παραλληλισμοί» του περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2013 1:19 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:32
ΑΘΗΝΑ
«Ζητάμε την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας, στοιχεία και τα δύο απαράδεκτα για κάποιον που κατέχει θέση περιφερειάρχη» τονίζει το ΠΑΣΟΚ έπειτα από νέες δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, με τις οποίες επιχειρεί να δικαιολογήσει την απόφασή του να καλέσει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Μιλώντας στο Mega, o Απόστολος Τζιτζικώστας επέμεινε στην απόφασή του και επιχειρώντας να την υπερασπιστεί είπε ότι οι νόμοι δεν μπορεί να «εφαρμόζονται α λα καρτ» γιατί, όπως είπε, «ενδεχομένως να υπήρχε, αν ανοίξει τέτοια κερκόπορτα, ένας περιφερειάρχης σε κάποιο άλλο σημείο της Ελλάδος, ο οποίος θα μπορούσε να πει -μακριά από εμένα τέτοιες σκέψεις- ότι το ΠΑΣΟΚ είναι και αυτό εγκληματική οργάνωση διότι έχει καταδικαστεί ο κ. Τσοχατζόπουλος».
Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του υπογράμμισε ότι ο κ. Τζιτζικώστας «στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη -στις οποίες παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας- και νομίζοντας ότι εξυπναδίζει κατά του ΠΑΣΟΚ, υιοθέτησε την ναζιστική λογική της Χρυσής Αυγής και κατάφερε να προσβάλει τη Νέα Δημοκρατία γιατί φαίνεται ότι ξέχασε πώς βρέθηκε να είναι περιφερειάρχης και σε ποιο δήμο έχει την έδρα του».
Άμεση ήταν και η αντίδραση του κυβερνητικού Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος έκανε λόγο για «νέα γκάφα» από τον περιφερειάρχη και ζήτησε να προβεί σε διορθωτική δήλωση. «Όταν κάποιος κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει. Ο κ.Τζιτζικώστας οφείλει άμεσα να προβεί σε διορθωτική δήλωση» ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.
ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
Λίγο αργότερα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει ότι σε καμιά περίπτωση δεν υπονόησε και δεν θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση.
«Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της δήλωσής μου σε τηλεοπτική εκπομπή θέλω να διασαφηνίσω ότι: Όπως ξεκάθαρα δήλωσα και στην τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ήμουν προσκεκλημένος σήμερα το πρωί, δεν υπονόησα και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση.
»Καταδικάζω με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια διαστρέβλωσης της ξεκάθαρης τοποθέτησής μου. Το παράδειγμα που μεταχειρίστηκα ήθελε να καταδείξει ότι η μη τήρηση του νόμου και η θεσμική εκτροπή, μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με τεράστιες αρνητικές συνέπειες.
»θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στο θέμα της παρέλασης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τήρησε απόλυτα τον ισχύοντα νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β' 1488/6-10-2006), ο οποίος ορίζει ότι αποστέλλονται προσκλήσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο» αναφέρει η δήλωση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ
Σφοδρή ήταν και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωσή του διατυπώνει την εκτίμηση ότι η στάση του περιφερειάρχη δεν είναι τυχαία και κάνει λόγο για «ακροδεξιούς θύλακες εντός του κυβερνητικού κόμματος».
«Η προκλητική στάση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και εκλεκτού της ΝΔ, κ. Τζιτζικώστα δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία. Εντάσσεται σε μια σειρά αντίστοιχων "ατοπημάτων" από στελέχη της ΝΔ, που εδώ και καιρό είχαν ως στόχο να ξεπλύνουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.
»Η σιωπηρή στάση ανοχής που κρατά η κατά τα άλλα λαλίστατη ΝΔ, καθώς και η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που χαρακτηρίζει απλώς "γκάφα" την απαράδεκτη στάση του κ. Τζιτζικώστα, δείχνουν ότι οι ακροδεξιοί θύλακες εντός του κυβερνητικού κόμματος καλά κρατούν» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
ΤΟ ΚΚΕ
«Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας προσβάλλει βάναυσα το λαό της Θεσσαλονίκης και όλον τον ελληνικό λαό, όταν την ημέρα που τιμώνται η πάλη και οι θυσίες του λαού ενάντια στο φασισμό-ναζισμό, αυτός καλεί σε εκδηλώσεις τους υμνητές του, χρυσαυγίτες. Οι δικαιολογίες, με τις οποίες προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, είναι επικίνδυνες, έχουν τα μάτια στραμμένα στις κάλπες και αποδεικνύουν ότι η ανοχή ορισμένων απέναντι στη Χρυσή Αυγή και το ναζισμό καλά κρατεί» αναφέρει το ΚΚΕ με σχόλιό του για τις δηλώσεις του Α. Τζιτζικώστα.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν με οργή στις δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα. «Έχει τινάξει την παρέλαση στον αέρα» δήλωσε για τον κ. Τζιτζικώστα ο γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης. «Δεν πιστεύω ότι θα πάει στην παρέλαση αύριο ο Ευάγγελος Βενιζέλος» πρόσθεσε ο κ. Καρύδης στον Real FM.
«Λυπάμαι που ένας νέος άνθρωπος, όλες αυτές τις μέρες, αντί να καταλάβει το λάθος του και να το πάρει πίσω, συνέχεια κλιμακώνει τη συμπεριφορά του», σχολίασε ο κ. Καρύδης, προσθέτοντας: «Η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση πρέπει να πάρουν πολύ καθαρή θέση πάνω σε αυτό το θέμα και να το στιγματίσουν και να το καταδικάσουν πλήρως και να απομονώσουν αυτόν τον άνθρωπο».
Χαρακτηριστικές ήταν επίσης οι αναρτήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο Twitter, από όπου ο εκπροσώπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζήτησε να μην παραστεί ο κ. Τζιτζικώστας στην παρέλαση.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass