ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ,ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

Εξοντωτικά πρόστιμα στα κυκλώματα φαρμάκου

* Φαρμακείο στη Θεσσαλονίκη, μετέτρεπε «Βιάγκρα» σε υπόθετα και τα διοχέτευε σε άγνωστη κατεύθυνση

Δημοσίευση: 25 Απρ 2013 3:39 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:51
ΑΘΗΝΑ
Από την πάταξη των κυκλωμάτων διαφθοράς και παρανομίας που δρουν στον χώρο του φαρμάκου θα εξοικονομηθούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα εξοντωτικά οικονομικά πρόστιμα, που θα επιβάλλονται πλέον, θα αγγίζουν το 1 εκατομμύριο ευρώ.
Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, σε υπό κατάθεση νομοσχέδιο προβλέπονται αυστηρότατες ποινές για όλους τους παραβάτες.
Ειδικότερα, για γιατρούς και φαρμακοποιούς έως 100.000 ευρώ και οριστική λύση της σύμβασης με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), για φαρμακαποθήκες, φαρμακοβιομηχανίες, και κλινικές έως ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ για Διαγνωστικά Κέντρα το πρόστιμο που θα επιβάλλεται, θα φθάνει και το 20% των τιμολογίων που το καθένα από αυτά υπέβαλε στον ΕΟΠΥΥ το προηγούμενο της απάτης έτος.
«Από μόνες τους οι ποινές, που γίνονται πρωτοφανώς αυστηρές θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για την ύπαρξη παρόμοιων φαινομένων παρανομιών στον χώρο» υπογράμμισε ο κ. Σαλμάς, ο οποίος δήλωσε ότι τη Δευτέρα θα ανακοινώσει νέο σύστημα «παρακολούθησης της διαδρομής του φαρμάκου».
ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
Προσφάτως, σε δηλώσεις του ο κ. Σαλμάς είχε κάνει αναφορά για τεράστιο κύκλωμα στον χώρο του φαρμάκου και είχε στείλει στον εισαγγελέα τον σχετικό φάκελο.
Συνολικά συνελήφθησαν 11 άτομα και οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, καθώς το κύκλωμα σύμφωνα με εκτιμήσεις είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων, έχει βρεθεί -μεταξύ άλλων- φαρμακείο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο μετέτρεπε τα χάπια «Βιάγκρα» σε υπόθετα και τα διοχέτευε σε άγνωστη έως στιγμής κατεύθυνση, ενώ σε άλλο βρέθηκαν εκατοντάδες φαρμακευτικά σκευάσματα χωρίς κουπόνια ή το αντίθετο, κουπόνια χωρίς κουτιά.
Σε κλινική βρέθηκαν εισαγόμενα φάρμακα σχεδόν απ΄ όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Την Τετάρτη παραδόθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες τέσσερα μεγάλα κουτιά με πρωτότυπα φάρμακα.
Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός ενημερώθηκε από τον Μ. Σαλμά, για την κατάσχεση φαρμάκων από τις αρμόδιες Αρχές.
Για τα ονόματα αυτών των φαρμάκων, που είναι πρωτότυπα φάρμακα, έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα.
Ορισμένα από αυτά είναι σε έλλειψη από την ελληνική αγορά και έχει απαγορευθεί η εξαγωγή τους.
Ο ΕΟΦ ζήτησε ήδη να ελέγξει αρμοδίως τα κατασχεθέντα φάρμακα, προκειμένου να διαπιστώσει εάν εγείρονται θέματα νομιμότητας ως προς την προέλευσή τους και ασφάλειας ως προς την ποιότητά τους.
Συλλήψεις
Στη σύλληψη 11 γιατρών κυρίως στη Θεσσαλονίκη και σε προσαγωγή άλλων 15 ατόμων έχουν προχωρήσει οι αρχές για την υπόθεση της διακίνησης μη εγκεκριμένων φαρμάκων για εξωσωματική γονιμοποίηση.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass