ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΒΛΑΧΙΚΗΣ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ

Το Γυμνάσιο Κρουσόβου στα Ιωάννινα

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2013 3:07 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:16
 Το Γυμνάσιο Κρουσόβου (π.Γ.Δ.Μ.) βρέθηκε πρόσφατα για ένα διήμερο στην Ελλάδα με πρωτοβουλία και πρόσκληση της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας, η οποία και παρείχε τη φιλοξενία. Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευαν η διευθύντρια του σχολείου Biljanka Proeska, εκπαιδευτικοί και το μέλος του Δ.Σ. της ΠΒΑ από το Κρούσοβο κ. Βασίλης Αμπατζής. Τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ΠΒΑ κ. Μιχάλης Μαγειρίας. Η πρωτοβουλία της ΠΒΑ στοχεύει στην αλληλογνωριμία, αλληλοκατανόηση και ανάπτυξη δημιουργικών σχέσεων μεταξύ των νέων γειτονικών χωρών.
Οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Βρέλλη, το Σπήλαιο του Περάματος, στο Κάστρο και το Νησί των Ιωαννίνων και περιηγήθηκαν στο κέντρο της πόλης.
Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση του φιλοξενουμένου Γυμνασίου Κρουσόβου με το 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων στο σχολικό συγκρότημα του τελευταίου. Στην τελετή παρευρέθηκαν, εκτός των μαθητών των δύο σχολείων και των εκπαιδευτικών τους, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Τσατσαρώνης κι ο πρόεδρος της ΠΒΑ και ΠΟΠΣΒ κ. Μαγειρίας.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της ΠΒΑ το Μέτσοβο, γενέτειρα των Μεγάλων Εθνικών Ευεργετών και ζωντανό βλαχικό εργαστήρι. Εδώ τους υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Μετσόβου κ. Στέργιος Ταλάρης και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο Τοσίτσα. Κατόπι περιηγήθηκαν στην πόλη επισκεπτόμενοι τον περικαλή Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Αβερώφειο Κήπο και τον καθεδρικό Ναό της Αγίας Παρασκευής.
Οι φιλοξενούμενοι αναχωρώντας εξέφρασαν στον πρόεδρο της ΠΒΑ τις πλέον θετικές εντυπώσεις τους από την παραμονή τους στην Ελλάδα κι ευχαρίστησαν την Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία για την πρόσκληση και την πρωτοβουλία της αδελφοποίησης με το 5ο Γυμνάσιο των Ιωαννίνων.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass