ΙΚΑ: Διευθυντής καθυστερούσε συντάξεις για να παίρνει «μίζα»

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2013 22:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:26

Συνελήφθη ο διευθυντής του Τμήματος Συντάξεων του ΙΚΑ Ρέθυμνου, 55 ετών, κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία, απιστία σχετική με την υπηρεσία και παράβαση καθήκοντος. Σύμφωνα με την έρευνα, ο διευθυντής, εκμεταλλευόμενος τη θέση του, καθυστερούσε την εκκαθάριση συντάξεων και το επίδομα ΕΚΑΣ συνταξιούχων, με σκοπό να του καταβάλουν χρηματικό ποσό για την επίσπευση της διαδικασίας χορήγησής τους.

 Ο εισαγγελέας Ρεθύμνου είχε διατάξει προκαταρτική εξέταση για τη διερεύνηση του αδικήματος της εκβίασης από τον 55χρονο, τον Νοέμβριο του 2012, μετά από καταγγελία ηλικιωμένης γυναίκας, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς είχε απαιτήσει από αυτήν 500 ευρώ προκειμένου να τακτοποιήσει υπόθεση είσπραξης χρηματικού ποσού της ανάπηρης αδελφής της.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την έρευνα, συνεργάστηκαν με υπαλλήλους του ΙΚΑ και τελικά συνέλαβαν χθες τον διευθυντή, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χαρτονομίσματα που είχαν προσημειωθεί από το ταμείο του Ιδρύματος. Επιπλέον κατασχέθηκαν άλλα 1.535 ευρώ, ποσόν του οποίου η προέλευση διερευνάται. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστωθεί το ύψος του χρηματισμού του συγκεκριμένου κρατικού λειτουργού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass