ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΚΟΥΒΕΛΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Στα «δύο» οι τρεις για ΕΡΤ

* Πολιτικές εξελίξεις ενόψει; * Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2013 2:48 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:51
  
ΑΘΗΝΑ
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προδιαγράφονται μετά την απόφαση Σαμαρά να εμμείνει στην απόφαση του για λουκέτο στην ΕΡΤ και να μην απαντήσει στην πρόσκληση που του απηύθυναν οι κυβερνητικοί εταίροι, Βενιζέλος και Κουβέλης, για σύγκληση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, με ανοιχτή την ΕΡΤ.
Τόσο στη Βουλή όσο και σε πολιτικά και δημοσιογραφικά πηγαδάκια, υπήρξε χθες έντονη φημολογία ότι τις επόμενες ημέρες είναι πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις. Μερικοί μάλιστα διακινδύνευαν την πρόβλεψη ότι η χώρα ίσως οδηγηθεί και σε πρόωρες εκλογές!
Από το βήμα του Εμπορο-βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε εξαιρετικά σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον των "συντεχνιών" και των συνδικαλιστών της ΕΡΤ, για τους οποίους είπε ότι "φωνάζουν για τα προνόμια τους και όχι για τα δικαιώματα του λαού".
Επιφύλαξε δε οξείς χαρακτηρισμούς για την ΕΡΤ, την αποκάλεσε "σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάλης", καθώς επίσης "αμαρτωλή".
"Δεν την κλείνουμε την ΕΡΤ, τώρα θα αποκτήσουμε πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση", είπε.
Νωρίτερα οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ επιχείρησαν με τις δηλώσεις τους να αποκλιμακώσουν την ένταση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν επιθυμούν ρήξη, αλλά συνεννόηση.
Και οι δύο πάντως ζήτησαν την αναδιάρθρωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αλλά με ανοιχτή την ΕΡΤ.
Ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι το θέμα της ΕΡΤ "θέτει πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας", για να σημειώσει ότι "τα τρία κόμματα έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια και μπορούμε να συνεχίσουμε από κοινού με καθαρούς και απλούς κανόνες".
Κάλεσε τον πρωθυπουργό "να συζητήσουμε με καλόπιστο και υπεύθυνο τρόπο για το πως θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση", καθώς "όλοι οι Έλληνες θέλουμε μία ριζική μεταρρύθμιση στην ΕΡΤ, αλλά με την ΕΡΤ να λειτουργεί".
"Ελπίζουμε τα μηνύματα που στέλνουμε να είναι αντιληπτά από όλους", κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Στο μεταξύ κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Σήμερα συνεχίζονται οι απεργίες σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, ενώ 24ωρη απεργία κήρυξαν για σήμερα η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.
Σε πολιτικό επίπεδο πρωτοβουλίες έχουν πάρει όλα τα κόμματα.
Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν στη Βουλή πρόταση νόμου «Περί μη κύρωσης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου» για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Πρόταση νόμου για την κατάργηση της επίμαχης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σχετική τροπολογία κατέθεσε και το ΚΚΕ.
Ακόμη, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποφάσισαν να καταθέσουν πρόταση μομφής.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass