Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ», ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΕΜΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

«Αδυνατώ να παρέμβω…»

Τσίπρας: Θίγεται και ο θεσμικός ρόλος του Προέδρου

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2013 3:44 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:51
 ΑΘΗΝΑ
Την αδυναμία του να παρέμβει στο θέμα της ΕΡΤ, καθώς το Σύνταγμα δεν του επιτρέπει να αναπέμψει την ΠΝΠ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Αλέξη Τσίπρα, κατά την συνάντησή τους, χθες το μεσημέρι. Ωστόσο, ο κ. Παπούλιας ανέφερε ότι «πρέπει να υπάρχει Δημόσια Τηλεόραση, γιατί η ενημέρωση του λαού δεν μπορεί να γίνεται μόνο από ιδιωτικά κανάλια».
Ο κ. Τσίπρας μπαίνοντας στο γραφείο του Προέδρου είπε: «Δεν είμαστε και ευδιάθετοι μετά τα όσα συμβαίνουν. Έχουμε και ένα πλήγμα στην κοινωνική συνοχή, στους θεσμούς και στο θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας».
Εξηγώντας το τελευταίο είπε ότι το να νομίζει κάποιος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κλητήρας για να θυροκολεί απολύσεις εργαζομένων είναι μια υποτίμηση και μια υποβάθμιση του θεσμού.
Σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να πει ότι επισκέπτεται τον Πρόεδρο όχι με τη θεσμική ιδιότητά του, αλλά επειδή είναι αγωνιστής με ευαισθησίες και πρόσθεσε ότι ανεξάρτητα από το Σύνταγμα έχουμε υποχρέωση να ανοίγουμε δρόμους.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου για την κατάργηση της ΠΝΠ και την άρση των συνεπειών αυτής.
Μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «είναι χρέος μας να αντισταθούμε στο πραξικόπημα κατά των θεσμών».
Συμπλήρωσε ότι ζήτησε από τον κ. Παπούλια να αναλάβει πρωτοβουλίες και να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής.
Ο ΔΗΜ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε την Τετάρτη ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στον οποίο εξέφρασε την αντίθεση του στην «προκλητική απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την ανησυχία του και για άλλους δημόσιους οργανισμούς και πρώην ΔΕΚΟ, όπως τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, και ζήτησε από τον κ. Παπούλια να ασκήσει στην κυβέρνηση τη μέγιστη δυνατή πίεση, προκειμένου να μην ισχύσει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Ο γγ του ΚΚΕ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή σχετική τροπολογία για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, καθώς και αίτημα για άμεση συζήτηση του ζητήματος στη Βουλή.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass