ΟΞΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Τόνοι …προεκλογικοί!

* Σκληρή γραμμή από Σαμαρά, προκάλεσε εξίσου δηκτικές απαντήσεις

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2013 3:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:52
  
ΑΘΗΝΑ
Λίγες ώρες απομένουν για την κρίσιμη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων σήμερα το απόγευμα, και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τοποθετήσεις και από τις δύο πλευρές είναι τουλάχιστον βαρύ.
Η συνοχή στον κυβερνητικό συνασπισμό έχει διαρραγεί και το σενάριο των εκλογών που είναι πλέον επί τάπητος ίσως πλέον φαίνεται ότι μπορεί να αποτραπεί μόνο από πιθανή απόφαση του ΣτΕ για μη επικύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που θα σημάνει αναστολή του λουκέτου στην ΕΡΤ.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι το πολιτικό γυαλί έχει σπάσει και ότι τα πράγματα έχουν οδηγηθεί στα άκρα, συνεπώς δύσκολα η συνέχιση του παρόντος κυβερνητικού σχήματος θα έχει ορίζοντα και δυναμική διαρκείας.
Μετά την απόρριψη της συμβιβαστικής πρότασης για μεταβατική λειτουργία μίας «μικρής ΕΡΤ» που κόμισε σε Ιπποκράτους και Αγίου Κωνσταντίνου ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης ο κ. Σαμαράς φαίνεται πως επιλέγει τη σκληρή γραμμή.
«Περιθώρια για συμβιβασμούς δεν υπάρχουν» διεμήνυσε χθες ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ στο Ναύπλιο, σε μία ομιλία γεμάτη μηνύματα και αιχμές προς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ένα 24ωρο πριν από την κρίσιμη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών για την υπόθεση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Ο πρωθυπουργός, στήνοντας ένα πεδίο αντιπαράθεσης που μοιάζει έντονα προεκλογικό, υπογράμμισε ότι η υπόθεση της ΕΡΤ δεν είναι «ούτε η αιτία, ούτε η αφορμή για όσα συμβαίνουν». Είναι -όπως είπε- το πρόσχημα, για να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις.
«Κάποιοι προσπαθούν αφελώς να μας εγκλωβίσουν σε διλήμματα εκλογών. Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ποιος θα προκαλέσει εκλογές, γιατί κανείς δεν τις θέλει. Το πραγματικό δίλημμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων» είπε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας: «Εμείς πάντως δεν θα το χρεωθούμε, και όποιος το χρεωθεί θα το μετανιώσει».
* Το ΠΑΣΟΚ απάντησε με σκληρό τρόπο στον κ. Σαμαρά, τονίζοντας ότι «δεν δέχεται μαθήματα και υποδείξεις υπευθυνότητας και μεταρρυθμιστικής αποφασιστικότητας» και ότι «μία κομματική εκδήλωση στην οποία δόθηκε πρώιμος προεκλογικός τόνος» δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος να απευθύνεται ο κ. Σαμαράς στους κυβερνητικούς του εταίρους.
Το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε δε τον κ. Σαμαρά ότι «έκανε πώς δεν κατάλαβε ποια είναι τα θέματα» και ότι «μεταρρύθμιση δεν είναι οι τσαπατσουλιές», όπως «στα τυφλά κλείνουμε, μετά πρόχειρα ψευτοανοίγουμε και βλέπουμε».
«Η πρωταρχική ευθύνη για τη λειτουργία της κυβέρνησης και την κυβερνητική σταθερότητα βαραίνει τη ΝΔ και προσωπικά τον κ. Σαμαρά. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το αντιστρέψει» υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.
* Λίγο πριν από την κρίσιμη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, στη ΔΗΜΑΡ επέμεναν στο άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ, στη λειτουργία της με πλήρες πρόγραμμα, στην αναδιοργάνωσή της εν λειτουργία και στην άρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που της βάζει «λουκέτο».
* Στο όλο σκηνικό, το προεκλογικό άρωμα έρχεται να ενισχύσει η ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει (ένα χρόνο μετά τις κάλπες της 17ης Ιουνίου 2012) σήμερα στις 8 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος, ο ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass