ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ –ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ

Πέφτουν στη μάχη της καθημερινότητας

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2013 21:42 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:01
ΑΘΗΝΑ
Αλλεπάλληλες είναι οι διαβουλεύσεις στα κομματικά επιτελεία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εν όψει της προγραμματικής συμφωνίας της νέας κυβέρνησης και του επικείμενου ανασχηματισμού που αναμένεται να ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη.
Η ορκωμοσία των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη και αμέσως μετά θα συνεδριάσει το νέο σχήμα υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή. Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Οι δύο πολιτικοί εταίροι, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος συνομίλησαν τηλεφωνικά την Παρασκευή, ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα συναντηθούν πιθανότατα την Κυριακή για να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και, αρχικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής για τη Θεσσαλονίκη, τελικά ακύρωσε το ταξίδι του.
Συνεργάτες τόσο του πρωθυπουργού όσο και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνουν ότι η δυναμική και η προοπτική της νέας κυβερνητικής συμμαχίας θα κριθεί στο κατά πόσο θα χειριστεί αποτελεσματικά την καθημερινότητα αποκαθιστώντας τα σημαντικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες.
Τη νέα προγραμματική συμφωνία έχουν αναλάβει να διαμορφώσουν οι Χρύσανθος Λαζαρίδης από τη ΝΔ και Πάρις Κουκουλόπουλος από το ΠΑΣΟΚ. Η επιδίωξη των κομματικών επιτελείων είναι τη Δευτέρα ή το αργότερο μέχρι την Τρίτη να έχουν ολοκληρώσει τις συζητήσεις και το τελικό κείμενο να βρίσκεται στα γραφεία των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου.
ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
Το σίγουρο είναι ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα απαρτίζεται από πολιτικά στελέχη. Πληροφορίες θέλουν οι αναλογία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ σε αριθμό υπουργών να είναι ένας προς δύο και ως εκ τούτου στη νέα κυβέρνηση αναμένεται να μετάσχουν περί τα 15 στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Τα σενάρια για τα πιθανά ονόματα που θα αναλάβουν υπουργικό θώκο έχουν φουντώσει,
Μείζον ζητούμενο παραμένει αν τελικά ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση, είτε ως αντιπρόεδρος είτε ως υπουργός. Αυτό σύμφωνα με την Ιπποκράτους θα εξαρτηθεί από τη συμφωνία για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass